RECEPT: Hrníčková bezlepková bublanina s ovocem

Léto sice dávno skončilo, ale co takhle si ho připomenout vláčnou ovocnou bublaninou? Máte-li po ruce čerstvé či mražené ovoce, je na čase pustit se do práce!

Rychlá ostružinová bublanina bez lepku

Ingredience:

  • 3 hrnky bezlepkové mouky, třeba pohankové
  • 3 zralé banány
  • Čerstvé či mražené ostružiny
  • 1 ½ hrnku rostlinného mléka
  • ¾ hrnku řepkového oleje
  • ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva bez obsahu lepku (Amylon)
  • 1 lžička jedlé sody bikarbony
  • Špetka himalájské soli

rychlá ostružinová bublanina bez lepku

Postup:

  1. Mouku prosejte, přisypte k ní kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu.
  2. Banány rozmačkejte a spolu s mlékem a olejem prošlehejte.
  3. Mokré ingredience přilijte k sypké směsi a vše společně promíchejte.
  4. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poté na něj poklaďte ostružiny.
  5. Bublaninu pečte při 170 °C cca 35–40 minut.

TIP: Místo ostružin můžete použít jakékoli jiné, nejlépe tuzemské, ovoce.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Kaštanová, čiroková, pohanková, rýžová….Kterou bezlepkovou mouku zvolit? Je to na vás. Klidně zkombinujte více druhů – dosáhnete tak nových chuťových rozměrů.

RECEPT: Hrníčková bezlepková bublanina s ovocem
4 (80%) 4 hlasů