Léto sice dávno skončilo, ale co takhle si ho připomenout vláčnou ovocnou bublaninou? Máte-li po ruce čerstvé či mražené ovoce, je na čase pustit se do práce!
Rychlá ostružinová bublanina bez lepku
Ingredience:
- 3 hrnky bezlepkové mouky, např. pohankové
- 3 zralé banány
- Čerstvé či mražené ostružiny
- 1 ½ hrnku rostlinného mléka
- ¾ hrnku řepkového oleje
- ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva bez obsahu lepku (Amylon)
- 1 lžička jedlé sody bikarbony
- Špetka himalájské soli
Postup:
- Mouku prosejte, přisypte k ní kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu.
- Banány rozmačkejte a spolu s mlékem a olejem prošlehejte.
- Mokré ingredience přilijte k sypké směsi a vše společně promíchejte.
- Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poté na něj poklaďte ostružiny.
- Bublaninu pečte při 170 °C cca 35–40 minut.
Počet porcí: 15
Doba přípravy: 50 minut
TIP: Místo ostružin můžete použít jakékoli jiné, nejlépe tuzemské, ovoce.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Kaštanová, čiroková, pohanková, rýžová….Kterou bezlepkovou mouku zvolit? Je to na vás. Klidně zkombinujte více druhů – dosáhnete tak nových chuťových rozměrů.
reklama