BezHladovění.cz

RECEPT: Hřejivý masala kotlík s fazolemi a sezónní zeleninou

Toužíte po rychle uvařeném jídle, které vás zasytí a prohřeje? Takové nároky splňuje kombinace rýže, fazolí a domácí zeleniny provoněná indickou směsí koření.

Fazolový kotlík se zeleninou a masala kořením

Ingredience:

  • 100 g hnědé basmati rýže
  • 1 hrnek uvařených červených fazolí
  • 1/2 bílé cibule
  • 2 menší stroužky česneku
  • 2 menší mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1/2 lžičky Garam Masala koření
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 200 ml kokosového mléka
  • Lžíce kokosového oleje
  • Špetka himalájské soli
  • Petrželka kudrlinka
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Jak chutně a zdravě upravit luštěniny? 10 tipů z Instagramu

Postup:

  1. Rýži důkladně propláchněte a uvařte dle návodu.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Česnek oloupejte a utřete.
  4. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké proužky.
  5. Celer omyjte a nakrájejte na malé kousky.
  6. V pánvi na rozpáleném oleji zpěňte cibuli, česnek, mrkev a celer.
  7. Po chvilce přidejte k zelenině Garam Masala koření, kurkumu a obsah pánve zlehka promíchejte.
  8. K zeleninové směsi přisypte fazole, přilijte mléko a vše pod pokličkou krátce (cca 8 až 10 minut) poduste.
  9. Pánev odstavte, směs osolte, vmíchejte do ní uvařenou rýži a nadrobno nakrájenou petrželku.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 25 minut

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend