Toužíte po rychle uvařeném jídle, které vás zasytí a prohřeje? Takové nároky splňuje kombinace rýže, fazolí a domácí zeleniny provoněná indickou směsí koření.
Fazolový kotlík se zeleninou a masala kořením
Ingredience:
- 100 g hnědé basmati rýže
- 1 hrnek uvařených červených fazolí
- 1/2 bílé cibule
- 2 menší stroužky česneku
- 2 menší mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1/2 lžičky Garam Masala koření
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 200 ml kokosového mléka
- Lžíce kokosového oleje
- Špetka himalájské soli
- Petrželka kudrlinka
Postup:
- Rýži důkladně propláchněte a uvařte dle návodu.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Česnek oloupejte a utřete.
- Mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké proužky.
- Celer omyjte a nakrájejte na malé kousky.
- V pánvi na rozpáleném oleji zpěňte cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Po chvilce přidejte k zelenině Garam Masala koření, kurkumu a obsah pánve zlehka promíchejte.
- K zeleninové směsi přisypte fazole, přilijte mléko a vše pod pokličkou krátce (cca 8 až 10 minut) poduste.
- Pánev odstavte, směs osolte, vmíchejte do ní uvařenou rýži a nadrobno nakrájenou petrželku.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 25 minut
Přejeme dobrou chuť!
reklama