BezHladovění.cz

RECEPT: Hrášková kaše s extra porcí bílkovin

Hrachová kaše vám moc nejede? Zkuste variantu s mladým hráškem, zjemněnou krémovými kešu ořechy. Nad českou klasikou vítězí nejen svým vzhledem, ale také nutričním složením a příjemnou chutí.

Kaše z mladého hrášku s vysokým obsahem bílkovin

Ingredience:

  • Hrnek mladého hrášku
  • Hrst kešu ořechů
  • Lžíce lahůdkového droždí
  • Lžíce sezamového oleje
  • 1/2 lžičky sušené cibule
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • Kapka citrónové šťávy
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka pepře
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Zdravé kaše jako příloha: Hrachová, bramborová, batátová…

Postup:

  1. Syrový hrášek spařte, mražený povařte na páře.
  2. Měkký hrášek vhoďte do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi.
  3. Vše zalijte trochou vody a mixujte do vámi požadované konzistence.
  4. Kaši v závěru dochuťte dle potřeby.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 20 minut

Přejeme dobrou chuť.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama