Přinesli jste si z lesa košík plný hub, ale už nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte houbovou omáčku. Je chutná, dobře stravitelná a vhodná i při nesnášenlivostí lepku nebo laktózy.
Těstoviny s houbovou omáčkou a kuřecím masem
Ingredience:
- 1 balení rýžových (nebo jiných) těstovin
- 2 hrnky čerstvých lesních hub (nebo ½ hrnku sušených hub)
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 0,5 litru hovězího vývaru
- 100 ml rýžové smetany
- 1 lžička bramborového škrobu
- Rostlinný olej
- Sůl
- Černý mletý pepř
- Mletý kmín
- Čerstvá petrželka
Postup:
- Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud jsme zvolili houby sušené, zalijeme je horkou vodou a necháme pár minut nabobtnat.
- Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- V pánvi na trošce rostlinného oleje zpěníme cibulku a počkáme, dokud nezezlátne.
- K cibuli přidáme maso a pořádně jej orestujeme.
- Jakmile je maso orestované, osolíme ho, opepříme, přidáme houby a zalijeme hovězím vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dusit.
- Mezitím si připravíme těstoviny podle návodu na obalu.
- Do omáčky po 20 minutách přidáme lžičku bramborového škrobu, který jsme si předtím rozmíchali v trošce vody. Necháme krátce povařit.
- Přilijeme rýžovou smetanu a máme hotovo.
- Houbovou omáčku podáváme s těstovinami a čerstvou petrželkou.
TIP: Místo hovězího můžete použít i zeleninový vývar.
Přejeme dobrou chuť!
reklama