Print Options:

Jak připravit skvělý cizrnový falafel?

Množství2 porce

 400 g uvařené cizrny (1 plechovka)
 1 malá šalotka
 1 stroužek česneku
 hrst sladkolisté petržele
 špetka mletého koriandru
 špetka mletého římského kmínu
 špetka chilli
 1 lžíce olivového oleje
 sůl
 pepř
1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Cizrnu slijeme a rozmixujeme s nadrobno nakrájenou šalotkou.

3

Dochutíme česnekem, petrželí, koriandrem, římským kmínem, chilli, solí, pepřem a ještě chvíli mixujeme v hladkou hmotu.

4

Tu dáme tuhnout do lednice zhruba na hodinu.

5

Poté pomocí rukou tvarujeme menší kuličky, které rozložíme na pečicím papírem vyložený plech.

6

Pokapeme olivovým olejem a dáme péct zhruba na 20 minut a pravidelně otáčíme. Případně můžeme i smažit na pánvi.

7

Falafel se obvykle podává s jogurtovým dresinkem a seznamovou pastou tahini v pita chlebu, případně se salátem tabouleh (kuskus / bulgur s rajčaty, okurkou, jarní cibulkou, petrželí).

Nutrition Facts

porce 2