Print Options:

Dýňové rizoto z jáhel a hřejivého koření

Množství2 porceCelkový čas45 minut

 180 g jáhel
 200 g dýně hokkaido
 1 žlutá cibule
 1 stroužek česneku
 ¼ lžičky chilli vloček
 ½ lžičky žluté kari pasty
 ½ lžičky římského kmínu
 ½ lžičky mleté skořice
 200 ml kokosového krému
 voda na dolití
 1 lžíce lahůdkové droždí
1

Dýni nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka na páře.

2

Uvařenou dýni rozmixujte do konzistence pyré.

3

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4

Na pánvi na trošce vody zpěňte cibuli i česnek, po chvilce k nim přidejte chilli, kmín, skořici a kari pastu.

5

Do směsi přihoďte spařené jáhly, přilijte pyré a vše zalijte kokosovým krémem.

6

Obsah pánve vařte pod pokličkou 15 minut do změknutí jáhel. Je-li potřeba, dolévejte vodu po troškách.

7

Jáhloto servírujte posypané lahůdkovým droždím.

Nutrition Facts

porce 2