BezHladovění.cz

RECEPT: Dušené zelí s cibulí a jablky

Dejte tělu vitaminy, obzvlášť s blížícím se koncem zimy. V zelí je jich spousta, denně postačí vám dvě tři sousta. S jablkem a datlemi vaše zažívání upraví. Pomáhá i psychice, ovšem tělesnému zdraví nejvíce.

Nezahuštěné dušené hlávkové zelí

Ingredience (na jednu velkou sklenici):

  • 1 větší cibule
  • ½ bílého hlávkového zelí
  • 1 jablko
  • 2 hřebíčky
  • 1 celá skořice
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • Bio jablečný ocet
  • Špetka himalájské soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
  2. Zelí nakrouhejte na malé kousky.
  3. Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  4. Na nepřilnavé pánvi orestujte cibuli dozlatova.
  5. Až cibule zesklovatí, zalijte ji datlovým sirupem a nechte ji lehce zkaramelizovat.
  6. Poté do ní přidejte hřebíčky, skořici, přihoďte samotné zelí, směs podlijte vodou a pod pokličkou duste 40 minut. Vodu průběžně dolévejte.
  7. Po 40 minutách přidejte k zelí také jablka, sůl a dle chuti i jablečný ocet, pokličku přiklopte a obsah pánve duste dalších 15–20 minut.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 1 hodina, 20 minut

TIP: Takto připravené zelí můžete jíst teplé nebo studené. V lednici vydrží v dobře uzavíratelné nádobě až 3 dny.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušejte i další recepty z čerstvého a kysaného zelí.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend