Vyzkoušejte další snadné a nutričně výživné jídlo přímo z trouby. Hotový zázrak z jednoho plechu aneb zažijte Afriku u sebe v kuchyni.
Africká dušená směs
Ingredience:
- Cibule
- Stroužek česneku
- Kousek čerstvého zázvoru
- 2 mrkve
- 1 batát
- 200 g bio konzervovaných rajčat
- Lžíce rajčatového protlaku
- Lžíce panenského olivového oleje
- 1/2 hrnku čočky (zelené, hnědé nebo beluga)
- Hrst baby špenátu
- Lžíce směsi koření (římský kmín, hořčičná semínka, koriandr, chilli, kardamom, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, mořská sůl, černý pepř: od všeho 1/2 lžičky)
Postup:
- Čočku propláchněte a namočte (alespoň na hodinu.), vodu poté slijte.
- Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Mrkev a batát oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.
- Čočku, cibuli, česnek, zázvor, mrkev i batát přendejte do zapékací misky, přidejte k nim zbylé suroviny vyjma špenátu a vše společně promíchejte.
- Misku přiklopte pokličkou nebo zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 190 °C cca 35 minut (do změknutí čočky a zhoustnutí omáčky).
- Poté do misky přihoďte baby špenát a vše dejte na 3 až 5 minut zpět do trouby.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 50 minut
reklama