BezHladovění.cz

RECEPT: Dušená čočka s batáty po africku

RECEPT: Dušená čočka s batáty po africku

Vyzkoušejte další snadné a nutričně výživné jídlo přímo z trouby. Hotový zázrak z jednoho plechu aneb zažijte Afriku u sebe v kuchyni.

Africká dušená směs

Ingredience:

  • Cibule
  • Stroužek česneku
  • Kousek čerstvého zázvoru
  • 2 mrkve
  • 1 batáta
  • 200 g bio konzervovaných rajčat
  • Lžíce rajčatového protlaku
  • Lžíce panenského olivového oleje
  • 1/2 hrnku čočky (zelené, hnědé nebo beluga)
  • Hrst baby špenátu
  • Lžíce směsi koření (římský kmín, hořčičná semínka, koriandr, chilli, kardamom, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, mořská sůl, černý pepř: od všeho 1/2 lžičky)
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Luštěniny a hubnutí: Které druhy fungují nejlépe?

Postup:

  1. Čočku propláchněte a namočte (alespoň na hodinu.), vodu poté slijte.
  2. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Mrkev a batátu oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.
  4. Čočku, cibuli, česnek, zázvor, mrkev i batátu přendejte do zapékací misky, přidejte k nim zbylé suroviny vyjma špenátu a vše společně promíchejte.
  5. Misku přiklopte pokličkou nebo zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 190 °C cca 35 minut (do změknutí čočky a zhoustnutí omáčky).
  6. Poté do misky přihoďte baby špenát a vše dejte na 3 až 5 minut zpět do trouby.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 50 minut

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend