BezHladovění.cz

RECEPT: Domácí celozrnný špaldový chléb

Váháte, zda se v domácích podmínkách pustit do pečení chleba? Vyzkoušejte recept na špaldový bochník z minima ingrediencí. Buďte opatrní. Jeho vůně i chuť jsou vysoce návykové.

Celozrnný špaldový chléb

Ingredience:

Postup:

  1. V míse smíchejte všechny suché ingredience.
  2. Poté k nim po troškách přilévejte vodu a vše zpracujte v těsto.
  3. Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte kynout ideálně přes noc.
  4. Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte rukama a přendejte do zapékací mísy s víkem.
  5. Víkem zakrytý chléb pečte v předehřáté troubě na 250 °C cca 30 minut.
  6. Po 30 minutách sundejte víko z mísy, snižte teplotu na 220 °C a chléb pečte dalších 30 až 35 minut.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 11 hodin, 15 minut (10 trvá, než těsto vykyne)

TIP: Vychladlý chléb zabalte do čisté utěrky, ve které vydrží měkký 2 až 3 dny.

TIP: Pro zlepšení nutričních vlastností chleba můžete do těsta přihodit směs ořechů nebo semínek.

Přejeme dobrou chuť a radost z domácího, voňavého pečiva. Zkuste také domácí chléb ze 3 druhů mouky a navrch třeba některou ze zdravých pomazánek.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.