Myslíte to s novoročním předsevzetím jíst zdravě vážně? Nenechte se v jeho naplnění brzdit oblíbenými běžně dostupnými tučnými masnými výrobky, např. klobásami. Vyměňte je za bezmasou alternativu s perfektním nutričním složením.
Domácí bezmasé klobásy s minimem kalorií
Ingredience na cca 6 klobás:
- Lžíce sezamového oleje
- Červená cibule
- 2-3 stroužky česneku
- Červená paprika
- 3 hnědé žampiony nebo 1 portobello houba
- Hrnek uvařených nebo plechovka důkladně propláchnutých červených fazolí
- 4-5 lžic pohankové mouky
- Citrónová kůra
- 3 lžíce mleté uzené, sladké nebo pálivé papriky (dle preferencí)
- 3 lžíce vlašských ořechů
- Lžíce sušeného tymiánu
- Lžíce sušeného rozmarýnu
- 1/2 lžičky himalájské soli
- 1/2 lžičky černého pepře
Postup:
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Česnek oloupejte a prolisujte.
- Papriku omyjte a nakrájejte na malé kousky.
- Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.
- Vlašské ořechy rozdrťte najemno.
- Na oleji zpěňte cibuli, česnek, po chvíli k nim přihoďte papriku, houby, mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a vše pod pokličkou poduste doměkka.
- Směs poté přendejte do mixéru, přisypte k ní mouku, citrónovou kůru, fazole a ořechy. Vše krátce rozmixujte do kompaktní hmoty. Přidejte mouku, pokud je směs příliš řídká.
- Z hmoty rukama vyválejte stejně velké klobásy.
- Jednotlivě je zabalte do pečicího papíru a následně alobalu.
- Zabalené klobásy vložte do vroucí vody a vařte cca 25 minut (doba vaření závisí na velikosti a tloušťce klobás).
- Klobásy vyjměte z vody, nechte je vychladnout při pokojové teplotě a poté je zbavte obalů.
- Klobásy můžete rovnou servírovat, případně je ještě z každé strany krátce opéct či ogrilovat.
Přejeme dobrou chuť.
Počet porcí: 3
Doba přípravy: 45 minut
reklama