BezHladovění.cz

RECEPT: Domácí makové loupáky

Dnes tu pro vás máme jeden sladký návrat do dětství. Křehké, vláčné a nadýchané loupáky upečené s láskou. Chutnají božsky, o vůni nemluvě…

Domácí loupáky s mákem

Ingredience:

  • 250 g celozrnné špaldové hladké mouky
  • 125 g mandlového mléka
  • 50 g cukru z kokosových květů
  • 50 g řepkového oleje
  • Lžička sušeného droždí
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka mleté vanilky
  • Lžička čekankového sirupu
  • Mletý mák na posypání
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Čekankový sirup a hubnutí: Konečně sladidlo, které pomáhá?

Postup:

  1. Mouku, cukr, sůl, vanilku a droždí zlehka promíchejte.
  2. Vlažné mléko a olej přilijte k suchým ingrediencím.
  3. Zadělejte těsto, poprašte ho moukou a zakryté ho nechte alespoň 2 hodiny kynout.
  4. Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké díly. Každý díl rozválejte do tvaru trojúhelníku.
  5. Rozválené těsto zaviňte od širší strany směrem ke špičce, konce rohlíku zahněte směrem dovnitř.
  6. Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout.
  7. Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným mlékem spolu se sirupem, posypte mákem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti rohlíků a typu trouby.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 3 hodiny, 45 minut

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušejte také rychlý domácí chléb jen z 5 ingrediencí.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama