Dnes tu pro vás máme jeden sladký návrat do dětství. Křehké, vláčné a nadýchané loupáky upečené s láskou. Chutnají božsky, o vůni nemluvě…
Domácí loupáky s mákem
Ingredience:
- 250 g celozrnné špaldové hladké mouky
- 125 g mandlového mléka
- 50 g cukru z kokosových květů
- 50 g řepkového oleje
- Lžička sušeného droždí
- Špetka himalájské soli
- Špetka mleté vanilky
- Lžička čekankového sirupu
- Mletý mák na posypání
Postup:
- Mouku, cukr, sůl, vanilku a droždí zlehka promíchejte.
- Vlažné mléko a olej přilijte k suchým ingrediencím.
- Zadělejte těsto, poprašte ho moukou a zakryté ho nechte alespoň 2 hodiny kynout.
- Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké díly. Každý díl rozválejte do tvaru trojúhelníku.
- Rozválené těsto zaviňte od širší strany směrem ke špičce, konce rohlíku zahněte směrem dovnitř.
- Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout.
- Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným mlékem spolu se sirupem, posypte mákem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti rohlíků a typu trouby.
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 3 hodiny, 45 minut
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Vyzkoušejte také rychlý domácí chléb jen z 5 ingrediencí.
reklama