RECEPT: Domácí makové loupáky

Dnes tu pro vás máme jeden sladký návrat do dětství. Křehké, vláčné a nadýchané loupáky upečené s láskou. Chutnají božsky, o vůni nemluvě…

Domácí loupáky s mákem

Ingredience:

  • 250 g celozrnné špaldové hladké mouky
  • 125 g mandlového mléka
  • 50 g cukru z kokosových květů
  • 50 g řepkového oleje
  • Lžička sušeného droždí
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka mleté vanilky
  • Lžička čekankového sirupu
  • Mletý mák na posypání

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Čekankový sirup a hubnutí: Účinky, složení a tipy na využití

Postup:

  1. Mouku, cukr, sůl, vanilku a droždí zlehka promíchejte.
  2. Vlažné mléko a olej přilijte k suchým ingrediencím.
  3. Zadělejte těsto, poprašte ho moukou a zakryté ho nechte alespoň 2 hodiny kynout.
  4. Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké díly. Každý díl rozválejte do tvaru trojúhelníku.
  5. Rozválené těsto zaviňte od širší strany směrem ke špičce, konce rohlíku zahněte směrem dovnitř.
  6. Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout.
  7. Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným mlékem spolu se sirupem, posypte mákem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti rohlíků a typu trouby.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 3 hodiny, 45 minut

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušejte také rychlý domácí chléb jen z 5 ingrediencí.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.