Držíte sezónní jídelníček a v lednu si cuketu za stovku prostě nekoupíte? Dobře děláte. O to víc si pak užijete léto, kdy se na nás valí tato báječná zelenina ze všech stran. V podobě jemných placiček je skoro nejlepší…
Obsah článku:
Cuketové placičky + batátové hranolky
Ingredience:
Cuketové placičky
- 2 malé zelené cuketky
- Sůl
- Pepř
- 1 stroužek česneku
- Sušená majoránka, oregano, celer atd.
- Cca ½ hrnku rýžové mouky
Batátové hranolky
- 1 velký batát
- Sůl
- Pepř
- Sušený medvědí česnek
- Špetka uzené papriky
- 1 lžíce olivového oleje
Postup:
- Cuketu omyjte a najemno nastrouhejte.
- Osolte a nechte odležet, aby pustila vodu.
- Slijte přebytečnou vodu, dochuťte pepřem, česnekem, sušenou majoránkou, oreganem, celerem a zahustěte rýžovou moukou.
- Pomocí lžíce tvarujte placičky.
- Dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Případně smažte na kapce olivového oleje z obou stran.
- Na batátové hranolky omyjte a oloupejte batát.
- Pomocí ostrého nože nakrájejte na špalíky, rozprostřete na plech, dochuťte solí, pepřem, sušeným medvědím česnekem, uzenou paprikou, pokapejte olivovým olejem a dejte péct zhruba na 30 minut.
- Rozdělte placičky na talíře, doplňte hranolky a ihned podávejte.
Počet porcí: 2
Dobrou chuť!
TIP: Vyzkoušejte dalších 8 inspirací na recepty z cukety podle českých foodblogerů.
reklama