RECEPT: Cuketové placičky s batátovými hranolky

Držíte sezónní jídelníček a v lednu si cuketu za stovku prostě nekoupíte? Dobře děláte. O to víc si pak užijete léto, kdy se na nás valí tato báječná zelenina ze všech stran. V podobě jemných placiček je skoro nejlepší…

Cuketové placičky + batátové hranolky

Ingredience cca na 2 porce:

Cuketové placičky

Batátové hranolky

cuketové placky s batátovými hranolky

Postup:

  1. Cuketu omyjte a najemno nastrouhejte.
  2. Osolte a nechte odležet, aby pustila vodu.
  3. Slijte přebytečnou vodu, dochuťte pepřem, česnekem, sušenou majoránkou, oreganem, celerem a zahustěte rýžovou moukou.
  4. Pomocí lžíce tvarujte placičky.
  5. Dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Případně smažte na kapce olivového oleje z obou stran.
  6. Na batátové hranolky omyjte a oloupejte sladkou bramboru.
  7. Pomocí ostrého nože nakrájejte na špalíky, rozprostřete na plech, dochuťte solí, pepřem, sušeným medvědím česnekem, uzenou paprikou, pokapejte olivovým olejem a dejte péct zhruba na 30 minut.
  8. Rozdělte placičky na talíře, doplňte hranolky a ihned podávejte.

Dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušejte dalších 8 inspirací na recepty z cukety podle českých foodblogerů.

RECEPT: Cuketové placičky s batátovými hranolky
4 (80%) 4 hlasů