RECEPT: Cuketové placičky s batátovými hranolky

Držíte sezónní jídelníček a v lednu si cuketu za stovku prostě nekoupíte? Dobře děláte. O to víc si pak užijete léto, kdy se na nás valí tato báječná zelenina ze všech stran. V podobě jemných placiček je skoro nejlepší…

Cuketové placičky + batátové hranolky

Ingredience:

Cuketové placičky

  • 2 malé zelené cuketky
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 stroužek česneku
  • Sušená majoránka, oregano, celer atd.
  • Cca ½ hrnku rýžové mouky

Batátové hranolky

  • 1 velký batát
  • Sůl
  • Pepř
  • Sušený medvědí česnek
  • Špetka uzené papriky
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Cuketu omyjte a najemno nastrouhejte.
  2. Osolte a nechte odležet, aby pustila vodu.
  3. Slijte přebytečnou vodu, dochuťte pepřem, česnekem, sušenou majoránkou, oreganem, celerem a zahustěte rýžovou moukou.
  4. Pomocí lžíce tvarujte placičky.
  5. Dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Případně smažte na kapce olivového oleje z obou stran.
  6. Na batátové hranolky omyjte a oloupejte batát.
  7. Pomocí ostrého nože nakrájejte na špalíky, rozprostřete na plech, dochuťte solí, pepřem, sušeným medvědím česnekem, uzenou paprikou, pokapejte olivovým olejem a dejte péct zhruba na 30 minut.
  8. Rozdělte placičky na talíře, doplňte hranolky a ihned podávejte.

Počet porcí: 2

Dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušejte dalších 8 inspirací na recepty z cukety podle českých foodblogerů.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...