Luštěninové karbanátky chutnají úžasně s pečivem, k zeleninovému salátu, bramborové kaši…Dokonce i za studena. Týdně máme sníst aspoň 2 porce luštěnin. Tohle je šance!
Obsah článku:
Čočkové karbanátky
Ingredience:
Na karbanátky
- 1 a ½ hrnku uvařené čočky
- 1 hrnek mletých ovesných vloček
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička hořčice
- Sůl
- Pepř
- Sušený celer
TIP: Můžete použít i jiné než klasické druhy čočky. Karbanátky z červené čočky uvaříte rychleji a bez předmáčení.
Na dokončení
- Kváskový chléb
- Rajče
- Avokádo
- Hořčice
Postup:
- Čočku přes noc namočíme.
- Následující den propláchneme a uvaříme doměkka.
- Cibuli zpěníme na olivovém oleji.
- Přidáme k čočce, dochutíme solí, pepřem, sušeným celerem, česnekem a hořčicí.
- Vše rozmixujeme.
- Výslednou hmotu zahustíme mletými ovesnými vločkami.
- Rukama tvarujeme malé karbanátky.
- Na olivovém oleji smažíme z obou stran.
- Podáváme mezi chlebem, doplněné plátkem rajčete, avokádem a hořčicí.
Počet porcí: 4
TIP: Ochutnejte také pečené cizrnové karbanátky neboli falafel.
reklama