BezHladovění.cz

RECEPT: Čočkové karbanátky s ovesnými vločkami a česnekem

Luštěninové karbanátky chutnají úžasně s pečivem, k zeleninovému salátu, bramborové kaši…Dokonce i za studena. Týdně máme sníst aspoň 2 porce luštěnin. Tohle je šance!

Čočkové karbanátky

Ingredience:

Na karbanátky

  • 1 a ½ hrnku uvařené čočky
  • 1 hrnek mletých ovesných vloček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • Sušený celer

TIP: Můžete použít i jiné než klasické druhy čočky. Karbanátky z červené čočky uvaříte rychleji a bez předmáčení.

Na dokončení

  • Kváskový chléb
  • Rajče
  • Avokádo
  • Hořčice
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Čočku přes noc namočíme.
  2. Následující den propláchneme a uvaříme doměkka.
  3. Cibuli zpěníme na olivovém oleji.
  4. Přidáme k čočce, dochutíme solí, pepřem, sušeným celerem, česnekem a hořčicí.
  5. Vše rozmixujeme.
  6. Výslednou hmotu zahustíme mletými ovesnými vločkami.
  7. Rukama tvarujeme malé karbanátky.
  8. Na olivovém oleji smažíme z obou stran.
  9. Podáváme mezi chlebem, doplněné plátkem rajčete, avokádem a hořčicí.

Počet porcí: 4

TIP: Ochutnejte také pečené cizrnové karbanátky neboli falafel.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend