reklama
BezHladovění.cz

RECEPT: Čočková polévka na egyptský způsob

Nestihli jste novoroční čočkovou, a nepojistili si tak peníze na celý rok? Nevadí. Zdraví je stejně přednější. Odborníci radí aspoň 2 porce luštěnin týdně. Napravte ztrátu třeba báječným receptem na čočkovou polévku od Moniky Šnajdrové.

Egyptská čočková polévka

Ingredience:

  • Cca 250 g čočky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 mrkve, nastrouhané
  • 1 brambora, nastrouhaná
  • 1 cibule, nadrobno nakrájená
  • Ghí/olivový olej na restování
  • Sůl
  • Pepř
  • Kurkuma
  • Chilli

Na dochucení/zjemnění:

reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Postup:

  1. Na přepuštěném másle ghí nebo olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou cibulku.
  2. Přidejte nastrouhanou mrkev a bramboru a pokrájená rajčata.
  3. Uvařte společně s čočkou do měkka v cca 1,5 litru vody.
  4. Dochuťte solí, pepřem, kurkumou a chilli.
  5. Na závěr vše rozmixujte.
  6. Kdo má rád, přidejte kokosové mléko pro zjemnění.

Čočkovou polévku podávejte zdobenou čerstvým koriandrem.

TIP: Místo cibule můžete použít i pórek nebo oboje promíchat.

Přejeme dobrou chuť!

Za recept děkujeme Monice Šnajdrové.

TIP: Vyzkoušejte také orientální čočkovou polévku s hlívou ústřičnou.

Chcete také přispět svým oblíbeným receptem? Napište nám na info@bezhladoveni.cz nebo na Facebooku BezHladovění.cz.

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.

reklama