Nestihli jste novoroční čočkovou, a nepojistili si tak peníze na celý rok? Nevadí. Zdraví je stejně přednější. Odborníci radí aspoň 2 porce luštěnin týdně. Napravte ztrátu třeba báječným receptem na čočkovou polévku od Moniky Šnajdrové.
Obsah článku:
Egyptská čočková polévka
Ingredience:
- Cca 250 g čočky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 2 mrkve, nastrouhané
- 1 brambora, nastrouhaná
- 1 cibule, nadrobno nakrájená
- Ghí/olivový olej na restování
- Sůl
- Pepř
- Kurkuma
- Chilli
Na dochucení/zjemnění:
- Kokosové mléko
- Čerstvý koriandr
Postup:
- Na přepuštěném másle ghí nebo olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou cibulku.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a bramboru a pokrájená rajčata.
- Uvařte společně s čočkou do měkka v cca 1,5 litru vody.
- Dochuťte solí, pepřem, kurkumou a chilli.
- Na závěr vše rozmixujte.
- Kdo má rád, přidejte kokosové mléko pro zjemnění.
Čočkovou polévku podávejte zdobenou čerstvým koriandrem.
TIP: Místo cibule můžete použít i pórek nebo oboje promíchat.
Přejeme dobrou chuť!
Za recept děkujeme Monice Šnajdrové.
TIP: Vyzkoušejte také orientální čočkovou polévku s hlívou ústřičnou.
Chcete také přispět svým oblíbeným receptem? Napište nám na info@bezhladoveni.cz nebo na Facebooku BezHladovění.cz.
reklama