BezHladovění.cz

RECEPT: Cizrnový salát s pikantním domácím humusem

Zakončete den plnohodnotnou večeří s obsahem všech důležitých makroživin a vychutnejte si námi již několikrát prověřený, barevný, trendy a na přípravu snadný cizrnový salát. Věříme, že ve spojení s lehce pikantním humusem dostane i vás.

Salát s cizrnou a humusem

Ingredience (na 2 porce):

  • 1 hrnek cizrny
  • Salátové listy
  • ¼ salátové okurky
  • ½ červené kapie
  • 1 menší mrkev
  • ½ červené cibule
  • 2 sušená rajčata bez oleje
  • 2 nakládané beraní rohy
  • Šťáva z ½ limetky
  • 4 snítky koriandru

salát s cizrnou a humusem

Postup:

  1. Cizrnu uvařte dle návodu. Použít můžete i konzervovanou, tu důkladně propláchněte a nechte okapat.
  2. Salát omyjte, osušte a natrhejte.
  3. Okurku a kapii omyjte a nakrájejte na kostičky.
  4. Mrkev oškrábejte a spolu s rajčaty a beraními rohy nakrájejte nadrobno.
  5. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na měsíčky.
  6. V míse všechny ingredience promíchejte, zakápněte limetkovou šťávou a nechte 5 minut odpočívat.
  7. Na závěr salát ozdobte koriandrem a podávejte s domácím humusem.
reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

TIP: K salátu se výborně hodí celozrnné pečivo.

Přejeme dobrou chuť!

TIP2: Vyzkoušejte také další dietní večeře podle BezHladovění.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama