RECEPT: Cizrna na paprice s pórkem a římským kmínem

Vstoupili jste do nového roku s předsevzetím odlehčit svůj jídelníček? Pak si k obědu připravte tento jednoduchý, zdravý a chutný recept, ke kterému vám postačí pár základních ingrediencí. S předem namočenou cizrnou je hotov raz dva!

Paprikovo-pórková omáčka s cizrnou

Ingredience na 1 porci:

  • 100 g vařené cizrny
  • 1 cibule
  • ¼ pórku
  • 60 ml rostlinné smetany
  • Lahůdková paprika
  • Špetka pepře
  • Kmín
  • Římský kmín
  • Citrónová šťáva

cizrna na paprice

Postup:

  1. Na trošce vody zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte k ní našikmo nakrájenou polovinu póru.
  3. Až cibule zesklovatí a pór změkne, přihoďte k nim 50 g předem uvařené cizrny.
  4. Vše zasypte paprikou, římským i klasickým kmínem a pepřem.
  5. Všechny ingredience podlijte vodou a nechte je společně prohřát.
  6. Až se chutě spojí, obsah pánve rozmixujte do konzistence hladkého krému.
  7. Do omáčky přihoďte zbylou cizrnu, pór a krátce je povařte.
  8. Na závěr omáčku zjemněte smetanou a dochuťte ji citrónovou šťávou.

TIP: Omáčku podávejte s rýží, těstovinami, bulgurem nebo celozrnným pečivem.

Přejeme dobrou chuť!

Zbyla vám cizrna? Podívejte se na naše další recepty z cizrny.

RECEPT: Cizrna na paprice s pórkem a římským kmínem
Jak se vám článek líbí?