Vstoupili jste do nového roku s předsevzetím odlehčit svůj jídelníček? Pak si k obědu připravte tento jednoduchý, zdravý a chutný recept, ke kterému vám postačí pár základních ingrediencí. S předem namočenou cizrnou je hotov raz dva!
Paprikovo-pórková omáčka s cizrnou
Ingredience:
- 100 g vařené cizrny
- 1 cibule
- ¼ pórku
- 60 ml rostlinné smetany
- Lahůdková paprika
- Špetka pepře
- Kmín
- Římský kmín
- Citrónová šťáva
Postup:
- Na trošce vody zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidejte k ní našikmo nakrájenou polovinu póru.
- Až cibule zesklovatí a pór změkne, přihoďte k nim 50 g předem uvařené cizrny.
- Vše zasypte paprikou, římským i klasickým kmínem a pepřem.
- Všechny ingredience podlijte vodou a nechte je společně prohřát.
- Až se chutě spojí, obsah pánve rozmixujte do konzistence hladkého krému.
- Do omáčky přihoďte zbylou cizrnu, pór a krátce je povařte.
- Na závěr omáčku zjemněte smetanou a dochuťte ji citrónovou šťávou.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 30 minut
TIP: Omáčku podávejte s rýží, těstovinami, bulgurem nebo celozrnným pečivem.
Přejeme dobrou chuť!
Zbyla vám cizrna? Podívejte se na naše další recepty z cizrny.
reklama