BezHladovění.cz

RECEPT: Celerová pomazánka s mořskou řasou

Čistě rostlinná pomazánka má spoustu výhod: Je raz dva hotová, oplývá vitaminy i minerály a nezatěžuje při tom trávení. Směs zelených řas s celerem, avokádem a cizrnou slibuje výborné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Ideální mix pro jarní očistu!

„Tuňáková“ pomazánka s celerem

Ingredience:

  • 1 hrnek cizrny (příp. 1 plechovka cizrny)
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 nať jarní cibulky
  • ½ červené cibule
  • 1 větší nakládaná okurka
  • 1 avokádo
  • 1 Nori řasa
  • 1 lžička kvalitní plnotučné hořčice
  • Šťáva z ½ citrónu
  • Špetka pepře
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Cizrnu předem namočte nejlépe přes noc, poté ji uvařte dle návodu.
  2. Celer a cibulku opláchněte, cibuli oloupejte a spolu s okurkou je pokrájejte nadrobno.
  3. Řasu natrhejte na malé kousky.
  4. Všechny ingredience (včetně těch zbylých) rozmixujte do vámi požadované konzistence.
  5. Hotovou pomazánku dejte vychladit.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 12 hodin (10 hodin trvá namáčení cizrny)

TIP: Pomazánku servírujte na kusu pečiva či v salátovém listu, naplňte jí tortillu nebo do ní namáčejte své oblíbené krekry.

TIP: Nechcete pomazánku, ale plnohodnotný salát? Mixujte jen nahrubo a jezte jen tak.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend