BezHladovění.cz

RECEPT: Celerová pomazánka s mořskou řasou

Čistě rostlinná pomazánka má spoustu výhod: Je raz dva hotová, oplývá vitaminy i minerály a nezatěžuje při tom trávení. Směs zelených řas s celerem, avokádem a cizrnou slibuje výborné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Ideální mix pro jarní očistu!

„Tuňáková“ pomazánka s celerem

Ingredience:

  • 1 hrnek cizrny (příp. 1 plechovka cizrny)
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 nať jarní cibulky
  • ½ červené cibule
  • 1 větší nakládaná okurka
  • 1 avokádo
  • 1 Nori řasa
  • 1 lžička kvalitní plnotučné hořčice
  • Šťáva z ½ citrónu
  • Špetka pepře

"ťuňáková" pomazánka s celerem

Postup:

  1. Cizrnu uvařte dle návodu. Použijete-li konzervovanou, důkladně ji propláchněte vodou.
  2. Celer a cibulku opláchněte, cibuli oloupejte a spolu s okurkou je pokrájejte nadrobno.
  3. Řasu natrhejte na malé kousky.
  4. Všechny ingredience (včetně těch zbylých) rozmixujte do vámi požadované konzistence.
  5. Hotovou pomazánku dejte vychladit.
reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

TIP: Pomazánku servírujte na kusu pečiva či v salátovém listu, naplňte jí tortillu nebo do ní namáčejte své oblíbené krekry.

TIP: Nechcete pomazánku, ale plnohodnotný salát? Mixujte jen nahrubo a jezte jen tak.

Přejeme dobrou chuť!

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama