Čistě rostlinná pomazánka má spoustu výhod: Je raz dva hotová, oplývá vitaminy i minerály a nezatěžuje při tom trávení. Směs zelených řas s celerem, avokádem a cizrnou slibuje výborné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Ideální mix pro jarní očistu!
„Tuňáková“ pomazánka s celerem
Ingredience:
- 1 hrnek cizrny (příp. 1 plechovka cizrny)
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 nať jarní cibulky
- ½ červené cibule
- 1 větší nakládaná okurka
- 1 avokádo
- 1 Nori řasa
- 1 lžička kvalitní plnotučné hořčice
- Šťáva z ½ citrónu
- Špetka pepře
Postup:
- Cizrnu předem namočte nejlépe přes noc, poté ji uvařte dle návodu.
- Celer a cibulku opláchněte, cibuli oloupejte a spolu s okurkou je pokrájejte nadrobno.
- Řasu natrhejte na malé kousky.
- Všechny ingredience (včetně těch zbylých) rozmixujte do vámi požadované konzistence.
- Hotovou pomazánku dejte vychladit.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 12 hodin (10 hodin trvá namáčení cizrny)
TIP: Pomazánku servírujte na kusu pečiva či v salátovém listu, naplňte jí tortillu nebo do ní namáčejte své oblíbené krekry.
TIP: Nechcete pomazánku, ale plnohodnotný salát? Mixujte jen nahrubo a jezte jen tak.
Přejeme dobrou chuť!