BezHladovění.cz

RECEPT: Bulgur s krůtím masem, hráškem a fenyklem

Bulgur se vyrábí z tvrdých odrůd pšenice. Podrcená zrna jsou na přípravu rychlá a jednoduchá. Obsahují třeba vitamin A, fosfor, železo, hořčík a příznivě působí na nervovou soustavu.

Fenykl v české kuchyni doposud opomíjíme, i když je velmi zdravý. Ulevuje při nadýmání a poruchách trávení, křečích žaludku a střev. Pomáhá také například při tvorbě mateřského mléka a obecně kojení.

Bulgur s pečeným krůtím masem, hráškem a fenyklem

Ingredience:

  • 400 g krůtích prsou
  • 200 g bulguru
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 střední fenykl (bulva)
  • 30 g másla
  • Sýr Gran Moravia – dle chuti
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Špetka chilli vloček
  • Špetka sušeného oregana
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  2. Maso omyjte a nakrájejte na kostky.
  3. Kostky masa dejte do zapékací mísy.
  4. Očištěnou bulvu fenyklu nakrájejte na kousky a přidejte je k masu.
  5. Maso a fenykl osolte a přidejte chilli vločky a oregano.
  6. Vše spolu promíchejte.
  7. Přidejte kousky másla a trošku olivového oleje.
  8. Dejte do trouby péct na 40 minut.
  9. Když jsou maso s fenyklem upečené, připravte si bulgur podle návodu na obalu – většinou se bulgur vaří v osolené vodě v poměru 1:2 po dobu 8 minut.
  10. Když je bulgur hotový, přendejte jej do zapékací mísy k masu a fenyklu.
  11. V tom samém hrnci či rendlíku nasucho orestujte hrášek. Jakmile změkne, přidejte ho k bulgurové směsi.
  12. Podle chuti můžete navrch najemno nastrouhat sýr parmazánového typu, například Gran Moravia.

Počet porcí: 3

Ihned podávejte. Přejeme dobrou chuť!

TIP: Zkuste naše 3 další recepty z čerstvého fenyklu nebo si oslaďte život bulgurem na sladko.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Share via
Send this to a friend