RECEPT: Bulgur s krůtím masem, hráškem a fenyklem

Bulgur se vyrábí z tvrdých odrůd pšenice. Podrcená zrna jsou na přípravu rychlá a jednoduchá. Obsahují třeba vitamin A, fosfor, železo, hořčík a příznivě působí na nervovou soustavu.

Fenykl v české kuchyni doposud opomíjíme, i když je velmi zdravý. Ulevuje při nadýmání a poruchách trávení, křečích žaludku a střev. Pomáhá také například při tvorbě mateřského mléka a obecně kojení.

Bulgur s pečeným krůtím masem, hráškem a fenyklem

Ingredience na 3 porce:

bulgur s krůtím masem

Postup:

  1. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  2. Maso omyjte a nakrájejte na kostky.
  3. Kostky masa dejte do zapékací mísy.
  4. Očištěnou bulvu fenyklu nakrájejte na kousky a přidejte je k masu.
  5. Maso a fenykl osolte a přidejte chilli vločky a oregano.
  6. Vše spolu promíchejte.
  7. Přidejte kousky másla a trošku olivového oleje.
  8. Dejte do trouby péct na 40 minut.
  9. Když jsou maso s fenyklem upečené, připravte si bulgur podle návodu na obalu – většinou se bulgur vaří v osolené vodě v poměru 1:2 po dobu 8 minut.
  10. Když je bulgur hotový, přendejte jej do zapékací mísy k masu a fenyklu.
  11. V tom samém hrnci či rendlíku nasucho orestujte hrášek. Jakmile změkne, přidejte ho k bulgurové směsi.
  12. Podle chuti můžete navrch najemno nastrouhat sýr parmazánového typu, například Gran Moravia.

Ihned podávejte. Přejeme dobrou chuť!

TIP: Zkuste naše 3 další recepty z čerstvého fenyklu nebo si oslaďte život bulgurem na sladko.