reklama
BezHladovění.cz

RECEPT: Broskvový salát s quinoou a borůvkami

Využijte sezónní ovoce v plné kráse a s blížícím se koncem léta dejte přednost broskvím. Čerstvé, vitamíny a minerály nabité, dodají každému jídlu báječnou a svěží chuť. Náš broskvový salát s quinoou je toho důkazem.

Salát s broskvemi a quinoou

Ingredience:

  • Salátové listy
  • 1 větší broskev
  • Hrst borůvek
  • 1 menší červená cibule
  • 1 hrnek uvařené quinoy
  • ½ salátové okurky nebo cukety
  • Šťáva z ½ pomeranče
  • Pár lístků meduňky

Salát s broskvemi a quinoou

Postup:

  1. Listy salátu opláchněte, osušte a natrhané promíchejte spolu s quinoou.
  2. Broskev a borůvky omyjte.
  3. Cibuli nakrájejte nadrobno.
  4. Okurku nakrájejte (ručně nebo za pomocí spiralizéru) na tenké plátky.
  5. Meduňku nasekejte nadrobno a lehce prošlehejte s pomerančovou šťávou.
  6. Všechny ingredience zlehka promíchejte a podávejte.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

TIP: Nemáte-li po ruce quinou, sáhněte po pohance nebo jiné pseudoobilovině.

Přejeme dobrou chuť!

TIP2: Jen co přijdou chladnější dny, zkuste quinoový salát s pečenou dýní a čerstvým špenátem.

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama