Využijte sezónní ovoce v plné kráse a s blížícím se koncem léta dejte přednost broskvím. Čerstvé, vitamíny a minerály nabité, dodají každému jídlu báječnou a svěží chuť. Náš broskvový salát s quinoou je toho důkazem.
Salát s broskvemi a quinoou
Ingredience:
- Salátové listy
- 1 větší broskev
- Hrst borůvek
- 1 menší červená cibule
- 1 hrnek uvařené quinoy
- ½ salátové okurky nebo cukety
- Šťáva z ½ pomeranče
- Pár lístků meduňky
Postup:
- Quinou spařte, hoďte do vroucí vody a vařte po dobu 15 minut.
- Listy salátu opláchněte, osušte a natrhejte.
- Broskev a borůvky omyjte.
- Cibuli nakrájejte nadrobno.
- Okurku nakrájejte (ručně nebo za pomocí spiralizéru) na tenké plátky.
- Meduňku nasekejte nadrobno a lehce prošlehejte s pomerančovou šťávou.
- Všechny ingredience zlehka promíchejte a podávejte.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 20 minut
TIP: Nemáte-li po ruce quinou, sáhněte po pohance nebo jiné pseudoobilovině.
Přejeme dobrou chuť!
TIP2: Jen co přijdou chladnější dny, zkuste quinoový salát s pečenou dýní a čerstvým špenátem.