Kořeněných zeleninových receptů je nekonečně mnoho. Ten dnešní patří k lahodným, přesto velmi jednoduchým na přípravu. Vsaďte na sezónní zeleninu a směs výrazného indického koření.
Sabdží z brambor a sezónní zeleniny
Ingredience:
- 1/2 kapusty
- 1/4 květáku
- 1/4 dýně Hokkaido
- 2 menší brambory
- 1 cibule
- 1 lžička černých hořčičných semínek
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžíce kokosového oleje
- Kousek čerstvého zázvoru
- Špetka soli
- Špetka černého pepře
- Špetka chilli
Postup:
- Zelí očistěte a nakrájejte na tenké proužky.
- Dýni nakrájejte na malé kostičky.
- Květák rozdělte na menší růžičky.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V hluboké pánvi rozehřejte olej.
- Do rozpáleného oleje přihoďte nadrobno nakrájený zázvor, cibuli, hořčičná semínka, kmín, chilli, kurkumu a všechny vůně nechte propojit.
- Po chvilce přidejte do pánve také květák, zelí, dýni a brambory, zeleninu podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou do změknutí.
- Sabdží v závěru osolte a opepřete dle chuti.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Přejeme dobrou chuť!
reklama