BezHladovění.cz

RECEPT: Sezónní indické bramborové sabdží

Kořeněných zeleninových receptů je nekonečně mnoho. Ten dnešní patří k lahodným, přesto velmi jednoduchým na přípravu. Vsaďte na sezónní zeleninu a směs výrazného indického koření.

Sabdží z brambor a sezónní zeleniny

Ingredience:

  • 1/2 kapusty
  • 1/4 květáku
  • 1/4 dýně Hokkaido
  • 2 menší brambory
  • 1 cibule
  • 1 lžička černých hořčičných semínek
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • Kousek čerstvého zázvoru
  • Špetka soli
  • Špetka černého pepře
  • Špetka chilli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Zelí očistěte a nakrájejte na tenké proužky.
  2. Dýni nakrájejte na malé kostičky.
  3. Květák rozdělte na menší růžičky.
  4. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  5. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  6. V hluboké pánvi rozehřejte olej.
  7. Do rozpáleného oleje přihoďte nadrobno nakrájený zázvor, cibuli, hořčičná semínka, kmín, chilli, kurkumu a všechny vůně nechte propojit.
  8. Po chvilce přidejte do pánve také květák, zelí, dýni a brambory, zeleninu podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou do změknutí.
  9. Sabdží v závěru osolte a opepřete dle chuti.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 45 minut

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend