Brambory se zeleninou a indickým kořením

Kořeněných zeleninových receptů je nekonečně mnoho. Ten dnešní patří k lahodným, přesto velmi jednoduchým na přípravu. Vsaďte na sezónní zeleninu a směs výrazného indického koření.

Množství4 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 ½ kapusty
 ¼ květáku
 ¼ dýně Hokkaido
 2 menší brambory
 1 cibule
 1 lžička černých hořčičných semínek
 1 lžička římského kmínu
 1 lžička kurkumy
 1 lžíce kokosového oleje
 kousek čerstvého zázvoru
 špetka soli
 špetka černého pepře
 špetka chilli
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ze spíže

  • 70 zdravých a jednoduchých receptů
  • Jídla z běžně dostupných surovin po celé ČR
  • Snadná příprava v jednom hrnci nebo plechu
  • Nápady na vaření z luštěnin a tradiční zeleniny
  • Tipy na vhodné skladování ve spíži i lednici
  • Seznam všech surovin pro snadné nákupy
  • Úsporné vaření – průměrná cena za porci je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Zelí očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

2

Dýni nakrájejte na malé kostičky.

3

Květák rozdělte na menší růžičky.

4

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

5

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

6

V hluboké pánvi rozehřejte olej.

7

Do rozpáleného oleje přihoďte nadrobno nakrájený zázvor, cibuli, hořčičná semínka, kmín, chilli, kurkumu a všechny vůně nechte propojit.

8

Po chvilce přidejte do pánve také květák, zelí, dýni a brambory, zeleninu podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou do změknutí.

9

Sabdží v závěru osolte a opepřete dle chuti.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 ½ kapusty
 ¼ květáku
 ¼ dýně Hokkaido
 2 menší brambory
 1 cibule
 1 lžička černých hořčičných semínek
 1 lžička římského kmínu
 1 lžička kurkumy
 1 lžíce kokosového oleje
 kousek čerstvého zázvoru
 špetka soli
 špetka černého pepře
 špetka chilli

Postup

1

Zelí očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

2

Dýni nakrájejte na malé kostičky.

3

Květák rozdělte na menší růžičky.

4

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

5

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

6

V hluboké pánvi rozehřejte olej.

7

Do rozpáleného oleje přihoďte nadrobno nakrájený zázvor, cibuli, hořčičná semínka, kmín, chilli, kurkumu a všechny vůně nechte propojit.

8

Po chvilce přidejte do pánve také květák, zelí, dýni a brambory, zeleninu podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou do změknutí.

9

Sabdží v závěru osolte a opepřete dle chuti.

Notes

Brambory se zeleninou a indickým kořením
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.