BezHladovění.cz

RECEPT: Bezlepkové švestkové knedlíky se skořicovým mákem

Přemýšlíte, co s letošní nadúrodou švestek? Naplňte jimi knedlíky, které si nejen vaše děti rázem zamilují. Recept na naše oblíbence neobsahuje lepek ani přidaný cukr. Výborné jsou teplé obalené v máku, polité rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Ovocné knedlíky bez cukru a lepku

Ingredience na 6 ks:

ovocné knedlíky bez cukru a lepku

TIP: Silken tofu vyniká nad klasickým jemnější strukturou, ještě nižším podílem tuků a hlavně nulovým obsahem konzervantů. Pokud neseženete, nahraďte ho „obyčejným“ tofu.

Postup:

  1. Tofu rozmixujte v hladkou pěnu.
  2. Přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte (nejlépe rukama) v nelepivé těsto.
  3. Těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů.
  4. Z každého dílu vytvarujte placku a zabalte do ní švestku.
  5. Knedlíky vložte do vroucí vody na 8–10 minut (hotové vyplavou na povrch).
  6. Ještě teplé je obalte v máku smíchaném se skořicí.
  7. Na závěr je můžete přelít rozpuštěnou vysokoprocentní hořkou čokoládou.

TIP: Výborně chutnají s vychlazeným rostlinným mlékem.

[instagram-feed]

Přejeme dobrou chuť!

Jak se vám článek líbí?

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.