BezHladovění.cz

RECEPT: Bezlepkové švestkové knedlíky se skořicovým mákem

Přemýšlíte, co s letošní nadúrodou švestek? Naplňte jimi knedlíky, které si nejen vaše děti rázem zamilují. Recept na naše oblíbence neobsahuje lepek ani přidaný cukr. Výborné jsou teplé obalené v máku, polité rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Ovocné knedlíky bez cukru a lepku

Ingredience:

  • 340 g silken tofu
  • 2 hrnky pohankové mouky
  • 6 švestek
  • ½ hrnku mletého máku
  • 1 lžíce mleté skořice
  • Kostička vysokoprocentní hořké čokolády na ozdobu
ovocné knedlíky bez cukru a lepku

TIP: Silken tofu vyniká nad klasickým jemnější strukturou, ještě nižším podílem tuků a hlavně nulovým obsahem konzervantů. Pokud neseženete, nahraďte ho „obyčejným“ tofu.

 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Tofu rozmixujte v hladkou pěnu.
  2. Přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte (nejlépe rukama) v nelepivé těsto.
  3. Těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů.
  4. Z každého dílu vytvarujte placku a zabalte do ní švestku.
  5. Knedlíky vložte do vroucí vody na 8–10 minut (hotové vyplavou na povrch).
  6. Ještě teplé je obalte v máku smíchaném se skořicí.
  7. Na závěr je můžete přelít rozpuštěnou vysokoprocentní hořkou čokoládou.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 30 minut

TIP: Výborně chutnají s vychlazeným rostlinným mlékem.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend