Přemýšlíte, co s letošní nadúrodou švestek? Naplňte jimi knedlíky, které si nejen vaše děti rázem zamilují. Recept na naše oblíbence neobsahuje lepek ani přidaný cukr. Výborné jsou teplé obalené v máku, polité rozpuštěnou hořkou čokoládou.
Ovocné knedlíky bez cukru a lepku
Ingredience:
- 340 g silken tofu
- 2 hrnky pohankové mouky
- 6 švestek
- ½ hrnku mletého máku
- 1 lžíce mleté skořice
- Kostička vysokoprocentní hořké čokolády na ozdobu
TIP: Silken tofu vyniká nad klasickým jemnější strukturou, ještě nižším podílem tuků a hlavně nulovým obsahem konzervantů. Pokud neseženete, nahraďte ho „obyčejným“ tofu.
Postup:
- Tofu rozmixujte v hladkou pěnu.
- Přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte (nejlépe rukama) v nelepivé těsto.
- Těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů.
- Z každého dílu vytvarujte placku a zabalte do ní švestku.
- Knedlíky vložte do vroucí vody na 8–10 minut (hotové vyplavou na povrch).
- Ještě teplé je obalte v máku smíchaném se skořicí.
- Na závěr je můžete přelít rozpuštěnou vysokoprocentní hořkou čokoládou.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
TIP: Výborně chutnají s vychlazeným rostlinným mlékem.
Přejeme dobrou chuť!