Další jídlo podzimu je tu. Máte nadbytek ořechů? Šup s nimi do trouby v podobě posypky. Na křehkém, pohankovém těstě a jablečném podkladu dotáhnou chuť dezertu do nebeských výšin.
Ořechové řezy bez lepku
Ingredience:
- 1 1/2 hrnek pohankové mouky
- 1/5 hrnku cukru z kokosových květů
- 1/3 hrnku kokosového oleje
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
- Špetka mleté vanilky
- 4 lžíce 100% jablečného pyré
- 2 hrsti ořechů (kombinace vlašských a pekanových)
- 3 lžíce javorového sirupu
- Vysokoprocentní hořká čokoláda na polevu
Postup:
- Mouku, cukr, kypřicí prášek a vanilku promíchejte.
- K suché směsi přilijte olej.
- Vše zpracujte v lepivé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte ho na hodinu odpočinout do lednice.
- Mezitím si nasekejte ořechy na malé kousky.
- Vychlazené těsto prsty rovnoměrně vtlačte na dno vámi zvolené nízké formy.
- Vrch těsta potřete jablečným pyré.
- Jablečnou vrstvu zasypte ořechy, v závěru je přelijte javorovým sirupem.
- Řezy pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut.
- Upečené řezy nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté v lednici a před podáváním je přelijte rozehřátou čokoládou.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 3 hodiny
Přejeme radostný podzim! 🙂
TIP: Nemáte rádi ořechy? Vyzkoušejte tradiční míša řezy ve zdravé verzi.
reklama