BezHladovění.cz

RECEPT: Bezlepkové ořechové řezy

Další jídlo podzimu je tu. Máte nadbytek ořechů? Šup s nimi do trouby v podobě posypky. Na křehkém, pohankovém těstě a jablečném podkladu dotáhnou chuť dezertu do nebeských výšin.

Ořechové řezy bez lepku

Ingredience:

Postup:

  1. Mouku, cukr, kypřicí prášek a vanilku promíchejte.
  2. K suché směsi přilijte olej.
  3. Vše zpracujte v lepivé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte ho na hodinu odpočinout do lednice.
  4. Mezitím si nasekejte ořechy na malé kousky.
  5. Vychlazené těsto prsty rovnoměrně vtlačte na dno vámi zvolené nízké formy.
  6. Vrch těsta potřete jablečným pyré.
  7. Jablečnou vrstvu zasypte ořechy, v závěru je přelijte javorovým sirupem.
  8. Řezy pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut.
  9. Upečené řezy nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté v lednici a před podáváním je přelijte rozehřátou čokoládou.

Přejeme radostný podzim! 🙂

TIP: Nemáte rádi ořechy? Vyzkoušejte tradiční míša řezy ve zdravé verzi.

RECEPT: Bezlepkové ořechové řezy
5 (100%) 4 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.