BezHladovění.cz

RECEPT: Bezlepková květáková pizza s mozzarellou a rajčátky

Květáková pizza je zdravou alternativou a obměnou klasické pizzy. Na rozdíl od té italské neobsahuje vůbec žádnou mouku, takže ani lepek. Těsto tvoří pouze květák, vejce a sýr.

reklama

Náplň na pizzu zvolte klasicky podle své chuti. Základem bývá rajčatová omáčka, rajčata, mozzarella a bazalka. Přidat však můžete i šunku, žampiony či jinou zeleninu.

Květáková pizza bez mouky

Ingredience na 1 pizzu

  • 1 střední květák
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 120 g čedaru
  • 125 g mozzarelly light
  • Cherry rajčátka dle chuti
  • 1 rajčatová passata (protlak)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kávová lžička olivového oleje do rajčatového protlaku
  • Sůl
  • Čerstvá bazalka

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Postup:

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte doměkka.
  2. Když je květák uvařený, rozšťouchejte ho šťouchadlem na kaši.
  3. Ke květákové kaši přidejte vejce, olivový olej a nastrouhaný čedar.
  4. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  5. Plech vystelte pečicím papírem a rovnoměrně na něj do tvaru kruhu naneste květákovou směs.
  6. Plech s květákovou plackou dejte do trouby péct na 20 minut.
  7. Mezitím připravte rajčatovou omáčku.
  8. Do passaty prolisujte česnek, přidejte špetku soli a olivový olej. Promíchejte.
  9. Když je květáková pizza hotová, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.
  10. Na vychladlý korpus rozetřete passatu, na tu položte pokrájená cherry rajčátka a kousky mozzarelly.
  11. Dejte ještě zapéct na 10 minut do trouby.
  12. Hotovou pizzu nechte chvíli vychladnout, poté ozdobte bazalkou a podávejte.

TIP: Květáková pizza není tak pevná jako klasická. Nedá se jíst rukama, pouze příborem. Servírujte ji tedy opatrně.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům