BezHladovění.cz

RECEPT: Bezlepková květáková pizza s mozzarellou a rajčátky

Květáková pizza je zdravou alternativou a obměnou klasické pizzy. Na rozdíl od té italské neobsahuje vůbec žádnou mouku, takže ani lepek. Těsto tvoří pouze květák, vejce a sýr.

Náplň na pizzu zvolte klasicky podle své chuti. Základem bývá rajčatová omáčka, rajčata, mozzarella a bazalka. Přidat však můžete i šunku, žampiony či jinou zeleninu.

Květáková pizza bez mouky

Ingredience na 1 pizzu

bezlepková květáková pizza

Postup:

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte doměkka.
  2. Když je květák uvařený, rozšťouchejte ho šťouchadlem na kaši.
  3. Ke květákové kaši přidejte vejce, olivový olej a nastrouhaný čedar.
  4. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  5. Plech vystelte pečicím papírem a rovnoměrně na něj do tvaru kruhu naneste květákovou směs.
  6. Plech s květákovou plackou dejte do trouby péct na 20 minut.
  7. Mezitím připravte rajčatovou omáčku.
  8. Do passaty prolisujte česnek, přidejte špetku soli a olivový olej. Promíchejte.
  9. Když je květáková pizza hotová, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.
  10. Na vychladlý korpus rozetřete passatu, na tu položte pokrájená cherry rajčátka a kousky mozzarelly.
  11. Dejte ještě zapéct na 10 minut do trouby.
  12. Hotovou pizzu nechte chvíli vychladnout, poté ozdobte bazalkou a podávejte.
reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

TIP: Květáková pizza není tak pevná jako klasická. Nedá se jíst rukama, pouze příborem. Servírujte ji tedy opatrně.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

reklama