RECEPT: Bezlepková květáková pizza s mozzarellou a rajčátky

Květáková pizza je zdravou alternativou a obměnou klasické pizzy. Na rozdíl od té italské neobsahuje vůbec žádnou mouku, takže ani lepek. Těsto tvoří pouze květák, vejce a sýr.

Náplň na pizzu zvolte klasicky podle své chuti. Základem bývá rajčatová omáčka, rajčata, mozzarella a bazalka. Přidat však můžete i šunku, žampiony či jinou zeleninu.

Květáková pizza bez mouky

Ingredience na 1 pizzu

bezlepková květáková pizza

Postup:

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte doměkka.
  2. Když je květák uvařený, rozšťouchejte ho šťouchadlem na kaši.
  3. Ke květákové kaši přidejte vejce, olivový olej a nastrouhaný čedar.
  4. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  5. Plech vystelte pečicím papírem a rovnoměrně na něj do tvaru kruhu naneste květákovou směs.
  6. Plech s květákovou plackou dejte do trouby péct na 20 minut.
  7. Mezitím připravte rajčatovou omáčku.
  8. Do passaty prolisujte česnek, přidejte špetku soli a olivový olej. Promíchejte.
  9. Když je květáková pizza hotová, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.
  10. Na vychladlý korpus rozetřete passatu, na tu položte pokrájená cherry rajčátka a kousky mozzarelly.
  11. Dejte ještě zapéct na 10 minut do trouby.
  12. Hotovou pizzu nechte chvíli vychladnout, poté ozdobte bazalkou a podávejte.

TIP: Květáková pizza není tak pevná jako klasická. Nedá se jíst rukama, pouze příborem. Servírujte ji tedy opatrně.