BezHladovění.cz

RECEPT: Batátové brownies s vlašskými ořechy

Patříte k milovníkům sladkých brambor? Vyzkoušejte netradiční brownies recept. Přidejte další zdravé ingredience a pochutnejte si na extra vláčném dezertu plném vitamínů a minerálních látek.

Brownies ze sladkých brambor a vlašských ořechů

Ingredience:

  • 2 větší sladké brambory (batáty)
  • 2 hrsti čerstvých datlí bez pecek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 100 g ovesných vloček
  • 1 avokádo
  • 5 lžic raw kakaového prášku
  • 5 lžic datlového sirupu
  • 2 lžíce másla z vlašských ořechů
  • 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
  • Špetka himalájské soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Sladké brambory uvařte na páře doměkka.
  2. Ovesné vločky rozmixujte do práškové konzistence.
  3. Uvařené batáty rozmixujte spolu s datlemi, sirupem, avokádem, kakaem, ořechovým máslem a solí.
  4. Do tekuté směsi přisypte ovesnou mouku, prášek do pečiva a najemno nadrcené vlašské ořechy. Všechny ingredience jemně promíchejte.
  5. Těsto přelijte do pečicí formy a dejte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 45-50 minut.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 1 hodina, 20 minut

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Brownies vydrží v uzavíratelné nádobě v lednici až 5 dní.

TIP č. 2: Zamilovali jste si brownies? Zkuste je také v datlové, cuketové nebo fazolové variantě. Všechny chutnají báječně 🙂

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend