Patříte k milovníkům sladkých brambor? Vyzkoušejte netradiční brownies recept. Přidejte další zdravé ingredience a pochutnejte si na extra vláčném dezertu plném vitamínů a minerálních látek.
Brownies ze sladkých brambor a vlašských ořechů
Ingredience:
- 2 větší sladké brambory (batáty)
- 2 hrsti čerstvých datlí bez pecek
- 50 g vlašských ořechů
- 100 g ovesných vloček
- 1 avokádo
- 5 lžic raw kakaového prášku
- 5 lžic datlového sirupu
- 2 lžíce másla z vlašských ořechů
- 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
- Špetka himalájské soli
Postup:
- Sladké brambory uvařte na páře doměkka.
- Ovesné vločky rozmixujte do práškové konzistence.
- Uvařené batáty rozmixujte spolu s datlemi, sirupem, avokádem, kakaem, ořechovým máslem a solí.
- Do tekuté směsi přisypte ovesnou mouku, prášek do pečiva a najemno nadrcené vlašské ořechy. Všechny ingredience jemně promíchejte.
- Těsto přelijte do pečicí formy a dejte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 45-50 minut.
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 1 hodina, 20 minut
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Brownies vydrží v uzavíratelné nádobě v lednici až 5 dní.
TIP č. 2: Zamilovali jste si brownies? Zkuste je také v datlové, cuketové nebo fazolové variantě. Všechny chutnají báječně 🙂