BezHladovění.cz

RECEPT: Amarantový pudink s chia semínky a skořicí

Patříte k fanouškům pudinků? Zapomeňte na kupované varianty a raději si připravte svůj vlastní, lehce stravitelný bezlepkový pudink se slušnou dávkou vlákniny, bílkovin a minerálních látek.

Bezlepkový pudink s amarantem

Ingredience:

bezlepkový pudink s amarantem

Postup:

  1. Amarantová semena propláchněte ve vodě a poté je vařte cca 20–25 minut. V případě potřeby dolévejte vodu.
  2. Mezitím lžičku semínek zalijte trochou vlažné vody a odložte je stranou.
  3. V závěru vaření do amarantu přidejte povidla, přisypejte karob, skořici a vanilku.
  4. Po uvaření nechte amarant vychladnout a přidejte do něj chia gel.
  5. Vše důkladně promíchejte, nalijte do pohárů a dejte odpočívat do lednice alespoň na 2–4 hodiny, ideálně přes noc.
  6. Na závěr pudink ozdobte dle vlastní fantazie.
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

TIP: Místo vody můžete použít rostlinné mléko.

Přejeme dobrou chuť!

Jak se vám článek líbí?

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.