Pudink z amarantu s chia semínky

Patříte k fanouškům pudinků? Zapomeňte na kupované varianty a raději si připravte svůj vlastní, lehce stravitelný bezlepkový pudink se slušnou dávkou vlákniny, bílkovin a minerálních látek.

Množství1 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 60 g amarantu v suchém stavu
 200 ml vody
 1 lžička chia semínek
 5 g karobu
 špetka skořice
 špetka mleté vanilky Bourbon
 2 lžíce domácích švestkových povidel bez přidaného cukru
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Amarantová semena propláchněte ve vodě a poté je vařte cca 20–25 minut. V případě potřeby dolévejte vodu.

2

Mezitím lžičku semínek zalijte trochou vlažné vody a odložte je stranou.

3

V závěru vaření do amarantu přidejte povidla, přisypejte karob, skořici a vanilku.

4

Po uvaření nechte amarant vychladnout a přidejte do něj chia gel.

5

Vše důkladně promíchejte, nalijte do pohárů a dejte odpočívat do lednice alespoň na 2–4 hodiny, ideálně přes noc.

6

Na závěr pudink ozdobte dle vlastní fantazie.

Jak vám chutnalo?

Suroviny

 60 g amarantu v suchém stavu
 200 ml vody
 1 lžička chia semínek
 5 g karobu
 špetka skořice
 špetka mleté vanilky Bourbon
 2 lžíce domácích švestkových povidel bez přidaného cukru

Postup

1

Amarantová semena propláchněte ve vodě a poté je vařte cca 20–25 minut. V případě potřeby dolévejte vodu.

2

Mezitím lžičku semínek zalijte trochou vlažné vody a odložte je stranou.

3

V závěru vaření do amarantu přidejte povidla, přisypejte karob, skořici a vanilku.

4

Po uvaření nechte amarant vychladnout a přidejte do něj chia gel.

5

Vše důkladně promíchejte, nalijte do pohárů a dejte odpočívat do lednice alespoň na 2–4 hodiny, ideálně přes noc.

6

Na závěr pudink ozdobte dle vlastní fantazie.

Notes

Pudink z amarantu s chia semínky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.