Patříte k fanouškům pudinků? Zapomeňte na kupované varianty a raději si připravte svůj vlastní, lehce stravitelný bezlepkový pudink se slušnou dávkou vlákniny, bílkovin a minerálních látek.
Bezlepkový pudink s amarantem
Ingredience:
- 60 g amarantu v suchém stavu
- 200 ml vody
- 1 čl chia semínek
- 5 g karobu
- Špetka skořice
- Špetka mleté vanilky Bourbon
- 2 pl domácích švestkových povidel bez přidaného cukru
Postup:
- Amarantová semena propláchněte ve vodě a poté je vařte cca 20–25 minut. V případě potřeby dolévejte vodu.
- Mezitím lžičku semínek zalijte trochou vlažné vody a odložte je stranou.
- V závěru vaření do amarantu přidejte povidla, přisypejte karob, skořici a vanilku.
- Po uvaření nechte amarant vychladnout a přidejte do něj chia gel.
- Vše důkladně promíchejte, nalijte do pohárů a dejte odpočívat do lednice alespoň na 2–4 hodiny, ideálně přes noc.
- Na závěr pudink ozdobte dle vlastní fantazie.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 30 minut
TIP: Místo vody můžete použít rostlinné mléko.
Přejeme dobrou chuť!
reklama