BezHladovění.cz

Květnový jídelníček plný farmářských dobrot (4/4)

Zkusme týden nakupovat na farmářských trzích, možná nás překvapí, že zdejší produkty jsou daleko lepší než ty z běžného obchodu. Rajče má opět rajčatovou chuť, kterou jsme kdysi znali.

Lepší vůni a chuť samozřejmě doprovází i vyšší nutriční hodnota a minimum škodlivých aditiv.  Cena bývá někdy trochu vyšší než je v supermarketech, ale jde nám přeci hlavně o zdraví.

Pondělí

Snídaně: Lívance s pohankou a chia semínky, čerstvé jahody

Dopolední svačina: Avokádová pomazánka, grahamové plátky, ledový salát

Oběd: Pečené bezlepkové květákové placky s jogurto-česnekovým dipem, salát

Odpolední svačina: Levandulový pudink s borůvkovým smoothie

Večeře: Teplý salát s pečenou mrkví, pohankou a jogurtem

avokádová pomazánka

Úterý

Snídaně: Domácí křupavé müsli s quinoou, čerstvé mléko, kousky ovoce

Dopolední svačina: Nektarinka, kysané podmáslí

Oběd: Čočkový salát s balkánským sýrem a cherry rajčátky

Odpolední svačina: Tuňáková pomazánka, vícezrnné pečivo

Večeře: Rizoto s trhaným hovězím masem, hráškem a kukuřicí

tuňáková pomazánka

Středa

Snídaně: Omeleta s jarní cibulkou, farmářský chléb, okurka

Dopolední svačina: Acidofilní nápoj, hruška

Oběd: Kuřecí na pomerančích, kuskus, zelenina

Odpolední svačina: Pomazánka s pečeným česnekem, toast, paprika

Večeře: Zapečené těstoviny s krůtím masem a brokolicí

omeleta s jarní cibulkou

Čtvrtek

Snídaně: Bílý jogurt, kukuřičné vločky, sušené ovoce neslazené

Dopolední svačina: Mražený jogurt s lesním ovocem

Oběd: Polévka z červené řepy, sýrová quesadilla s ledovým salátem

Odpolední svačina: Tvarohovo-hráškové pyré, rýžový chlebík

Večeře: Těstoviny s pestem z rukoly a ořechů, zeleninový salát

těstoviny s rukolovým pestem

Pátek

Snídaně: Farmářský bochník, margarin, šunka, kedlubna

Dopolední svačina: Pomeranč, bílý jogurt

Oběd: Kuřecí špízy se zeleným chřestem a polentou

Odpolední svačina: Fazolová pomazánka s kapií, drožďové pečivo

Večeře: Quiche s uzeným lososem a špenátem, zeleninová obloha

Sobota

Snídaně: Ovesná kaše s karamelizovaným ovocem, piniové ořechy

Dopolední svačina: Uzená tofu pomazánka, kukuřičný chlebík, okurka

Oběd: Krůtí ragú se žampiony, divoká rýže, zeleninový salát

Odpolední svačina: Osvěžující mangové plátky s mozzarellou

Večeře: Salát s roastbeefem a balzamikovým dresinkem, opečený toast

ovesná kaše s karamelizovaným ovocem

Neděle

Snídaně: Bezlepkové lívanečky s ovocem a tvarohem

Dopolední svačina: Bio jablko, kefír

Oběd: Zeleninová paella se sýrem

Odpolední svačina: Šťouchaná cizrna s kaiserkou

Večeře: Fenyklový salát s kaki a kozím sýrem, bageta

bezlepkové lívance
Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Ing. Tereza Pechová

Ing. Tereza Pechová

Vždy jsem tíhla k dobrému jídlu a trávení času v přírodě při nejrůznějších sportovních aktivitách. Právě zájem o zdravý životní styl a zjištění, na kolik je naše zdraví ovlivněno tím co jíme, mě přivedlo k absolvování oboru Nutriční terapie.