BezHladovění.cz

Březnový jídelníček s velikonočním nádechem (4/4)

Přicházíme s tipy na poslední odlehčený jídelníček před Velikonocemi. Do vaší kuchyně přinese inspiraci, jak se zdravě stravovat jarními sezónními potravinami, které mají v tomto období největší obsah zdraví prospěšných látek.

Pondělí

Snídaně: 2 celozrnné tousty s avokádempokapané citrónovou šťávou, rajče

Svačina: Bílý jogurt s müsli

Oběd: Krůtí roláda s bramborovou kaší, okurkový salátek

Svačina: Cottage sýr s kukuřičnými suchary, mrkev

Večeře: Salát Caesar s kuřecími prsy a krutony opečenými nasucho

bílý jogurt s müsli

Úterý

Snídaně: Velikonoční štola, jablko

Svačina: Celozrnné knäckebroty s krůtí šunkou posypané řeřichou, kousek papriky

Oběd: Jáhly zapečené se zeleninou a tofu

Svačina: Kefírové mléko

Večeře: Steak z čerstvého tuňáka, fazolky a opečená celozrnná bagetka

velikonoční štola

Středa

Snídaně: Celozrnný chléb s rybí tvarohovou pomazánkou, okurka

Svačina: Domácí ovesné sušenky, pomeranč

Oběd: Jehněčí hřbet, bramborové noky, zelí

Svačina: Bílý jogurt s chia semínky

Večeře: Salát s čekankou, kozím sýrem, vlašskými ořechy a brusinkami

domácí ovesné sušenky

Čtvrtek

Snídaně: Nízkotučný tvaroh s medem a ořechy

Svačina: Celozrnný chléb lehce potřený burákovým máslem, banán

Oběd: Pečený losos v alobalu s batáty a brokolicí

Svačina: 3 knäckebroty, 100g kuřecí šunky, okurka

Večeře: Vaječná omeleta ze 2 žloutků a 4 bílků, rukola, rajče, celozrnný chléb

celozrnný chléb s burákovým máslem

Pátek

Snídaně: Celozrnný chléb s domácí paštikou,paprika

Svačina: Bílý jogurt, jablko a menší hrst ořechů

Oběd: Kuře na asijský způsob se zeleninou a rýží Basmati

Svačina: Nízkotučný tvaroh oslazený stévií

Večeře: Salát polníček s mozzarellou light a sušenými rajčaty, 2 knäckebroty

kuře s rýží

Sobota

Snídaně: Ovesná kaše s 80% čokoládou a skořicí, jahody

Svačina: 3 knäckebroty s krůtí šunkou a žervé, okurka

Oběd: Brambory zapečené s krůtím masem a kapustičkami

Svačina: Jogurt a hrst ořechů

Večeře: Celozrnný těstovinový salát s tuňákem, rukolou a cibulkou

jogurt s ořechy

Neděle

Snídaně: Puding z chia semínek a rostlinného mléka, banán

Svačina: Celozrnný chléb s vaječnou pomazánkou, ředkvičky

Oběd: Pohankové placičky s jehněčími kotletkami, salátek s řeřichou

Svačina: Kefírové mléko, jablko

Večeře: Okurkový salát s rajčaty a paprikou, feta sýr, celozrnný chléb

celozrnný chléb + vajíčková pomazánka

Další inspirace na potraviny, jejichž sezóna vrcholí v březnu, najdete v tomto článku.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Ing. Tereza Pechová

Ing. Tereza Pechová

Vždy jsem tíhla k dobrému jídlu a trávení času v přírodě při nejrůznějších sportovních aktivitách. Právě zájem o zdravý životní styl a zjištění, na kolik je naše zdraví ovlivněno tím co jíme, mě přivedlo k absolvování oboru Nutriční terapie.