reklama
970x90-2-modif-1517685944.gif
BezHladovění.cz

3 recepty z ředkviček

Ředkvičky jsou pro svou výraznou barvu vhodné nejen jako základ pokrmů, ale také jako ozdoba studených mís. Ani v teplé kuchyni se ovšem neztratí. Ten, kdo rád experimentuje, je může vyzkoušet pečené nebo dušené na másle.

Následující recepty jsou jednoduché na přípravu, která nezabere tolik času. Máte-li rádi studenou večeři a chcete se najíst rychle a chutně, tyto recepty se ve vaší kuchařce určitě neztratí.

Přečtěte si proto naše osvědčené tipy na ředkvičkové recepty.

Ředkvičkový salát s lososem

Ingredience:

  • 100 g lososa
  • 1 svazek ředkviček
  • 200 g salátové okurky
  • 2 římské saláty
  • Dýňová semínka na posypání
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • Šťáva z 1 citrónu
  • 1 lžička medu
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Příprava:

  1. Zeleninu si pokrájíme dle vlastních představ. (Na talíři vypadají ředkvičky hezky, když jsou na tenká kolečka a okurka na silnější plátky).
  2. Zeleninu promícháme s dýňovými semínky.
  3. Lososa tepelně upravíme.
  4. Salát nakonec polijeme zálivkou, kterou jsme si připravili smícháním olivového oleje, hořčice, medu a šťávy z citrónu.
  5. Nakonec ho můžeme dochutit solí a čerstvě umletým pepřem.

ředkvičkový salát s lososem

Černá čočka s ředkvičkami a výhonky mungo

Ingredience:

  • 100 g černé čočky
  • 100 g výhonků
  • 1 svazek ředkviček
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 100 g rajčátek
  • 50 g salátové okurky
  • Pepř
  • Sůl
  • Olivový olej

 Příprava:

  1. Čočku uvaříme podle návodu.
  2. Po vychladnutí ji smícháme s výhonky, kukuřicí a ostatní zeleninou.
  3. Pažitku nakrájíme na jemno, papriku na větší proužky a rajčata na měsíčky.
  4. Čočku osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
  5. Jako zálivku použijeme bílý jogurt s utřeným česnekem, který můžeme taktéž jemně dochutit pepřem a solí.

Černá čočka s ředkvičkami a výhonky mungo

Ředkvičková pomazánka

Ingredience:

  • 1 vanička polotučného nebo nízkotučného tvarohu
  • 1 svazek ředkviček
  • 5 lžic zakysané smetany
  • 1 červená cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Pažitka
  • Šťáva z půlky citrónu

Příprava:

  1. Nejprve smícháme tvaroh se zakysanou smetanou a půlkou ředkviček, které jsme si nastrouhali na jemno.
  2. Zbytek ředkviček nakrájíme na tenká kolečka pro ozdobu a s na jemno nakrájenou cibulí a pažitkou přidáme do pomazánky.
  3. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí, pepřem a citrónem.
  4. Pomazánu podáváme s olivovou ciabattou.

ředkvičková pomazánka

A jaké jsou vaše nejmilejší recepty z ředkviček? Napište nám třeba na Facebooku.

Ing. Tereza Pechová

Ing. Tereza Pechová

Vždy jsem tíhla k dobrému jídlu a trávení času v přírodě při nejrůznějších sportovních aktivitách. Právě zájem o zdravý životní styl a zjištění, na kolik je naše zdraví ovlivněno tím co jíme, mě přivedlo k absolvování oboru Nutriční terapie.

reklama