10 otázek pro foodblogerku Míšu (Cooking with Šůša)

Míša alias Šůša pochází z Ostravy a k vaření ji přivedla maminka – kuchařka. Nejdřív tak trochu po zlém, když ji nutila jako malou stát u plotny a učit se. Časem si ale Míša vaření zamilovala natolik, že vede jeden z oblíbených českých blogů o zdravém vaření.

1.  Do magazínu BezHladovění přichází hodně lidí, které trápí jejich váha. Ty na to nevypadáš, ale přesto – zkoušela jsi už nějakou dietu?

Já na diety moc nejsem. Kdysi jsem jich pár vyzkoušela, ale nikdy jsem u žádné nevydržela déle než týden. Jsem přesvědčená o tom, že když se člověk nepřejídá a má dostatek pohybu, žádné diety držet nemusí.

2.  Máš prý ráda sport. Můžeš pro inspiraci přiblížit svůj podzimní cvičební týden?

Sport miluji. Nemám ráda takové to hromadné cvičení v posilovnách nebo na hodinách aerobicu. Proto raději vyrážím s batohem a foťákem na hory. Tam si alespoň vyčistím hlavu a nemusím nad ničím přemýšlet. Když je venku hodně škaredě, vytahuju TRX a cvičím doma 🙂 V poslední době jsem si také hodně oblíbila jógu, která mě uklidňuje.

3.  Nedávno jsi v jiném rozhovoru prozradila, že kalorie moc nepočítáš a všechno vycvičíš. Platí to pořád? Přece jen na prahu 30tky už prý metabolismus leniví…

Naštěstí to pořád platí. Už několik let nosím stále stejnou velikost oblečení 😀

4.  Věříš na to, že zdravým jídlem jde „zahnat“ i některé nemoci?

Tomu věřím stoprocentně. Ne nadarmo se říká, že jsme to, co jíme. Měli bychom se naučit naslouchat svému tělu a dávat mu jen to nejlepší.

Arašídové sušenky s ovesnými vločkami

TIP: Stáhněte si ZDARMA e-book Supersnídaně s Míšiným receptem na božské arašídové sušenky!

5.  A teď k tvému skvělému foodblogu Cooking with Šůša. I přes krátkou historii (od roku 2014) nasbíral řadu fanoušků, a to i z řad profi kuchařů. S čím jsi do toho ze začátku šla?

Svůj blog jsem si založila hlavně proto, že mě baví vaření. Chtěla jsem s někým sdílet své nápady a zdravé recepty. Na začátku jsem neměla žádný konkrétní cíl a brala jsem to spíš jako zábavu. Až postupem času se blog stal takovým mým druhým zaměstnáním. Také by mě nikdy nenapadlo, že budu mít tolik fanoušků. Mám z toho samozřejmě velkou radost a moc si toho vážím.

6.  Sympatické motto blogu zní „vařím s vínem, sem tam ho přidám i do jídla“. Ve tvých receptech ho ale zase tolik nevidím. Jaký tedy vlastně tvůj vztah k vínu?

V receptech žádné víno není, protože nikdy žádné nezbude 😀 Ne, to si samozřejmě dělám legraci. Já žádný znalec vína nejsem. Buď mi chutná, nebo ne 🙂

7.  Kolik hodin týdne průměrně strávíš u plotny? „Neflákáš“ kvůli tomu svou hlavní práci?

Svou hlavní práci rozhodně neflákám. Na vaření mi v podstatě zbývají jen víkendy, a proto se je snažím využít na maximum. Mimo svůj blog totiž fotím např. i produktové fotky nebo připravuji recepty pro jiné stránky. Někdy je to časově dost náročné a od rána se nezastavím. Na hodiny to ale spočítáno nemám 🙂

8.  Máš nějaké suroviny tak oblíbené, že bys je nejradši „nacpala“ skoro všude (kromě zmiňovaného vína J)?

No tak to vím úplně přesně. Je to kari, cizrna, skořice a kokos 😀

9.  A je naopak něco, co bys nikdy nepozřela?

Dršťky!

10.  A na závěr: Sny se mají plnit. Ten tvůj je založit si rodinnou kavárničku. Už jsi pro to podnikla nějaké kroky?

Místo kavárny teď stavíme rodinný domeček, takže sny si plním. Kavárnička přijde možná časem 🙂

Děkujeme za příjemný rozhovor a přejeme, ať se ti všechny sny plní a blog šlape tak skvěle jako doteď!