Rajčatový krém s miso pastou

Rajčatový krém je snad nejjednodušší recept, který si můžete na oběd nebo na večeři udělat. Připravte si krém jako předkrm k hlavnímu jídlu na oběd nebo na večeři jako hlavní chod.

Množství4 porce

Ingredience

 1 lžíce olivového oleje
 1 menší cibule
 1 stroužek česneku
 1 kg zralých rajčat
 1 lžíce miso pasty
 sůl
 pepř
 čerstvé bylinky či salátové listy na ozdobu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Na lžičce olivového oleje restujeme nakrájenou cibuli dozlatova.

2

Následně přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, necháme jej rozvonět, krátce promícháme, přidáme přepůlená rajčata, krátce restujeme a zalijeme vodou.

3

Polévku přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme mírně probublávat až do změknutí zeleniny.

4

Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem, provaříme a odstavíme z plotny.

5

Vmícháme miso pastu a důkladně promícháme. Polévku rozmixujeme v hladký krém, rozdělíme do misek a podáváme ozdobené lístky polníčku.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 lžíce olivového oleje
 1 menší cibule
 1 stroužek česneku
 1 kg zralých rajčat
 1 lžíce miso pasty
 sůl
 pepř
 čerstvé bylinky či salátové listy na ozdobu

Postup

1

Na lžičce olivového oleje restujeme nakrájenou cibuli dozlatova.

2

Následně přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, necháme jej rozvonět, krátce promícháme, přidáme přepůlená rajčata, krátce restujeme a zalijeme vodou.

3

Polévku přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme mírně probublávat až do změknutí zeleniny.

4

Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem, provaříme a odstavíme z plotny.

5

Vmícháme miso pastu a důkladně promícháme. Polévku rozmixujeme v hladký krém, rozdělíme do misek a podáváme ozdobené lístky polníčku.

Notes

Rajčatový krém s miso pastou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...