Print Options:

Rajčatový krém s miso pastou

Množství4 porce

 1 lžíce olivového oleje
 1 menší cibule
 1 stroužek česneku
 1 kg zralých rajčat
 1 lžíce miso pasty
 sůl
 pepř
 čerstvé bylinky či salátové listy na ozdobu
1

Na lžičce olivového oleje restujeme nakrájenou cibuli dozlatova.

2

Následně přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, necháme jej rozvonět, krátce promícháme, přidáme přepůlená rajčata, krátce restujeme a zalijeme vodou.

3

Polévku přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme mírně probublávat až do změknutí zeleniny.

4

Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem, provaříme a odstavíme z plotny.

5

Vmícháme miso pastu a důkladně promícháme. Polévku rozmixujeme v hladký krém, rozdělíme do misek a podáváme ozdobené lístky polníčku.

Nutrition Facts

porce 4