Vybavujete si staré dobré moučníky našich babiček? Pokusili jsme se klasickou kefírovou buchtu trošku ozdravit. A povedlo se! Chutná tak báječně, že se s vámi musíme podělit o recept. Kefírová buchta...
Kategorie - Recepty s kefírem
Pití kefíru je skvělý způsob, jak pečovat o střevní mikroflóru. Toto fermentované mléko obsahuje mnohem více probiotik než jogurt. Navíc obsahuje spoustu bílkovin, fosfor, vápník, hořčík, vitamin D a vitamin K.
Množství probiotik podporuje zdravou střevní mikroflóru, upravuje trávení a zvyšuje celkovou obranyschopnost organismu. Kefír zvyšuje hustotu kostí a zpevňuje je. I když trpíte intolerancí laktózy, je pravděpodobné, že vám malá dávka kefíru neublíží a naopak zlepší trávení. Pravidelné popíjení kefíru působí jako prevence před vznikem nádorových onemocnění.
Kefír při vaření používejte podobně jako mléko nebo jogurt. Ráno si s ním zalijte ovesné vločky nebo ho přidejte do ovocného smoothie. Nadchne vás lehká kefírová buchta, bábovka nebo snídaňové lívance.