Kategorie - Recepty s kefírem

Pití kefíru je skvělý způsob, jak pečovat o střevní mikroflóru. Toto fermentované mléko obsahuje mnohem více probiotik než jogurt. Navíc obsahuje spoustu bílkovin, fosfor, vápník, hořčík, vitamin D a vitamin K.

Množství probiotik podporuje zdravou střevní mikroflóru, upravuje trávení a zvyšuje celkovou obranyschopnost organismu. Kefír zvyšuje hustotu kostí a zpevňuje je. I když trpíte intolerancí laktózy, je pravděpodobné, že vám malá dávka kefíru neublíží a naopak zlepší trávení. Pravidelné popíjení kefíru působí jako prevence před vznikem nádorových onemocnění.

Kefír při vaření používejte podobně jako mléko nebo jogurt. Ráno si s ním zalijte ovesné vločky nebo ho přidejte do ovocného smoothie. Nadchne vás lehká kefírová buchta, bábovka nebo snídaňové lívance.

Přečtěte si více v našem magazínu:

5 receptů na zdravou snídani

Nadarmo se neříká, že snídaně je základem. Snídaně nám má ráno nastartovat metabolismus, je tudíž podstatnou součástí dne! Měla by představovat zhruba 20 % přijaté denní energie. Optimálně má první jídlo dne obsahovat...