Kategorie - Recepty s fenyklem

Fenykl obsahuje draslík, vitamin C, betakaroten, důležité aminokyseliny i stopové prvky.

Díky vitaminu C posiluje fenykl obranyschopnost organismu. Uvolňuje křeče hladkého svalstva, zklidňuje střeva a odstraňuje nadýmání i zácpu. Navíc posiluje nervovou soustavu, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a pomáhá při hubnutí. Sušená semínka fenyklu působí blahodárně při chřipce a nachlazení, zklidňují žaludek a ulevují při nadýmání.

Fenykl přidejte do polévky či salátu, kterému dodá zajímavou chuť. Skvěle chutná i v dušených pokrmech, zapečený se sýrem nebo v různých zeleninových směsích.

3 recepty z čerstvého fenyklu

Fenykl je oblíbená léčebná bylinka, se kterou se potkáváme hned již od dětství – nejprve v čajích, časem i v dobrém jídle. Pomáhá zejména od trávicích obtíží, má ale také mnoho dalších pozitivních účinků...