Bulgur se vyrábí z tvrdých odrůd pšenice. Podrcená zrna jsou na přípravu rychlá a jednoduchá. Obsahují třeba vitamin A, fosfor, železo, hořčík a příznivě působí na nervovou soustavu. Fenykl v české kuchyni doposud...
Kategorie - Recepty s fenyklem
Fenykl obsahuje draslík, vitamin C, betakaroten, důležité aminokyseliny i stopové prvky.
Díky vitaminu C posiluje fenykl obranyschopnost organismu. Uvolňuje křeče hladkého svalstva, zklidňuje střeva a odstraňuje nadýmání i zácpu. Navíc posiluje nervovou soustavu, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a pomáhá při hubnutí. Sušená semínka fenyklu působí blahodárně při chřipce a nachlazení, zklidňují žaludek a ulevují při nadýmání.
Fenykl přidejte do polévky či salátu, kterému dodá zajímavou chuť. Skvěle chutná i v dušených pokrmech, zapečený se sýrem nebo v různých zeleninových směsích.