Bulgur se vyrábí z tvrdých odrůd pšenice. Podrcená zrna jsou na přípravu rychlá a jednoduchá. Obsahují třeba vitamin A, fosfor, železo, hořčík a příznivě působí na nervovou soustavu. Fenykl v české kuchyni doposud...
Kategorie - Recepty s bulgurem
Zdravá a chutná obilovina zvaná bulgur je ve skutečnosti tvrdá celozrnná pšenice. Oplývá komplexními sacharidy, bílkovinami, vlákninou, vitaminy i minerály. Dále obsahuje hořčík, fosfor, měď, selen, vápník, železo, mangan, draslík, omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, vitaminy A, B včetně kyseliny listové, i vitamin K.
Konzumací bulguru podpoříte trávení a hubnutí. Snižuje chutě na sladké, upravuje hladinu krevního cukru a zklidňuje nervový systém. Díky vysokému obsahu kyseliny listové se doporučuje těhotným ženám.
Bulgur připravujte jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu či zelenině. Skvělé chutná v polévce, salátu i ve formě slané či sladké kaše.