Kategorie - Recepty s angreštem

Angrešt obsahuje řadu minerálních látek, jako je fosfor, hořčík, vápník, zinek, mangan, měď, železo a draslík. Navíc je nadupaný vitaminy A, C, E, B6 a B7. Vysoký obsah vlákniny a nízká kalorická hodnota dělají z angreštu ideální svačinku při redukčních dietách.

Angrešt posiluje cévy, čistí je od usazenin cholesterolu, má blahodárný vliv na kardiovaskulární systém a udržuje naše srdce zdravé a silné. Zlepšuje metabolismus tuků, detoxikuje ledviny a zmírňuje menstruační křeče. Vysoký obsah vlákniny čistí střeva a zbavuje akutní i chronické zácpy. Vitamin E nám projasní a vypne pleť.

Angrešt chutná skvěle syrový i tepelně upravený. Můžeme ho přidat do ovocného salátu, obohatit jím zmrzlinový pohár nebo z něj upéct výborný koláč. Díky obsahu pektinu je angrešt ideální k výrobě marmelád a džemů.

RECEPT: Chia pudink s banánem

Chia pudinky jsou dnes „opravdovým“ hitem. Je to něco jiného, nového, navíc zdravého a s množstvím variací. Můžete si připravit základní verzi, kterou lze libovolně doplňovat o nejrůznější dobroty. Protože je léto...

RECEPT: Koláče s angreštem

Kynuté ovocné koláče u spousty z nás vyvolávají vzpomínky na dětství. Jsou jako dělané pro prázdninové dny na chalupě, kde je spousta ovoce a koláče mizí rychlostí blesku… Výborně chutnají i s tvarohovou...