Zapečené plněné žampiony s masovým ragú

Lehká low carb večeře nebo oběd? Jak si dáte zapečené žampiony vy? Podávat je můžete jen s lehkým salátem, bramborami či celozrnným pečivem.

Množství2 porce
Čas přípravy30 minutČas vaření20 minutCelkový čas50 minut

Ingredience

 400 g žampionů
 1 banánová šalotka nebo menší cibule
 1 středně velká mrkev
 200 g hovězího mletého masa
 3 lžičky rajského protlaku
 300 g drcených rajčat
 1 stroužek česneku
 pár snítek tymiánu
 větvička bazalky
 zakysaná smetana k podávání
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Šalotku nakrájejte nadrobno.

2

V hrnci rozehřejte olej a cibuli restujte dozlatova.

3

Mrkev nakrájejte na jemné kostičky a přidejte k cibuli.

4

Za občasného míchání opékejte další dvě minuty.

5

Přidejte maso a míchejte, dokud se nezatáhne.

6

Přidejte protlak a zarestujte.

7

Zalijte drcenými rajčaty a trochou vody (bude stačit 0,5 až 1 deci).

8

Přidejte koření a bylinky, osolte a opepřete a za občasného míchání duste asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.

9

Žampiony zbavte nožiček a oloupejte.

10

Naplňte ragú a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

11

Pečte při 190 °C 20 minut.

12

Podávejte se zakysanou smetanou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 400 g žampionů
 1 banánová šalotka nebo menší cibule
 1 středně velká mrkev
 200 g hovězího mletého masa
 3 lžičky rajského protlaku
 300 g drcených rajčat
 1 stroužek česneku
 pár snítek tymiánu
 větvička bazalky
 zakysaná smetana k podávání

Postup

1

Šalotku nakrájejte nadrobno.

2

V hrnci rozehřejte olej a cibuli restujte dozlatova.

3

Mrkev nakrájejte na jemné kostičky a přidejte k cibuli.

4

Za občasného míchání opékejte další dvě minuty.

5

Přidejte maso a míchejte, dokud se nezatáhne.

6

Přidejte protlak a zarestujte.

7

Zalijte drcenými rajčaty a trochou vody (bude stačit 0,5 až 1 deci).

8

Přidejte koření a bylinky, osolte a opepřete a za občasného míchání duste asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.

9

Žampiony zbavte nožiček a oloupejte.

10

Naplňte ragú a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

11

Pečte při 190 °C 20 minut.

12

Podávejte se zakysanou smetanou.

Zapečené plněné žampiony s masovým ragú
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Martina Lancingerová

Martina Lancingerová

Miluji přírodu a miluji vaření. A přesně to se snažím otisknout do svých receptů, kde vyzdvihuji úctu k bohatství přírody, lásku k jídlu a ke zdraví. Věřím, že když jdeme ruku v ruce s přirozeností a stavíme jídelníček na "čistých", tedy přirozených potravinách, děláme tím svému tělu obrovskou službu. Recepty, které vařím, jsou jednoduché a většinou rychlé, protože rychlou úpravou nezničíme cenné látky v potravinách a navíc nám zbývá čas i na jiné aktivity.

Nenechte si ujít