Bezhladoveni.cz

Zapečené plněné žampiony s masovým ragú

Lehká low carb večeře nebo oběd? Jak si dáte zapečené žampiony vy? Podávat je můžete jen s lehkým salátem, bramborami či celozrnným pečivem.

Množství2 porce
Čas přípravy30 minutČas vaření20 minutCelkový čas50 minut

Ingredience

 400 g žampionů
 1 banánová šalotka nebo menší cibule
 1 středně velká mrkev
 200 g hovězího mletého masa
 3 lžičky rajského protlaku
 300 g drcených rajčat
 1 stroužek česneku
 pár snítek tymiánu
 větvička bazalky
 zakysaná smetana k podávání

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Šalotku nakrájejte nadrobno.

2

V hrnci rozehřejte olej a cibuli restujte dozlatova.

3

Mrkev nakrájejte na jemné kostičky a přidejte k cibuli.

4

Za občasného míchání opékejte další dvě minuty.

5

Přidejte maso a míchejte, dokud se nezatáhne.

6

Přidejte protlak a zarestujte.

7

Zalijte drcenými rajčaty a trochou vody (bude stačit 0,5 až 1 deci).

8

Přidejte koření a bylinky, osolte a opepřete a za občasného míchání duste asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.

9

Žampiony zbavte nožiček a oloupejte.

10

Naplňte ragú a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

11

Pečte při 190 °C 20 minut.

12

Podávejte se zakysanou smetanou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 400 g žampionů
 1 banánová šalotka nebo menší cibule
 1 středně velká mrkev
 200 g hovězího mletého masa
 3 lžičky rajského protlaku
 300 g drcených rajčat
 1 stroužek česneku
 pár snítek tymiánu
 větvička bazalky
 zakysaná smetana k podávání

Postup

1

Šalotku nakrájejte nadrobno.

2

V hrnci rozehřejte olej a cibuli restujte dozlatova.

3

Mrkev nakrájejte na jemné kostičky a přidejte k cibuli.

4

Za občasného míchání opékejte další dvě minuty.

5

Přidejte maso a míchejte, dokud se nezatáhne.

6

Přidejte protlak a zarestujte.

7

Zalijte drcenými rajčaty a trochou vody (bude stačit 0,5 až 1 deci).

8

Přidejte koření a bylinky, osolte a opepřete a za občasného míchání duste asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.

9

Žampiony zbavte nožiček a oloupejte.

10

Naplňte ragú a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

11

Pečte při 190 °C 20 minut.

12

Podávejte se zakysanou smetanou.

Zapečené plněné žampiony s masovým ragú

Martina Lancingerová

Miluji přírodu a miluji vaření. A přesně to se snažím otisknout do svých receptů, kde vyzdvihuji úctu k bohatství přírody, lásku k jídlu a ke zdraví. Věřím, že když jdeme ruku v ruce s přirozeností a stavíme jídelníček na "čistých", tedy přirozených potravinách, děláme tím svému tělu obrovskou službu. Recepty, které vařím, jsou jednoduché a většinou rychlé, protože rychlou úpravou nezničíme cenné látky v potravinách a navíc nám zbývá čas i na jiné aktivity.

Nenechte si ujít

reklama
reklama