Velikonoční nádivka

Velikonoční svátky jsou pomalu tady a s nimi i typické jarní pokrmy, jakými jsou beránek, mazanec, pučálka, jidáše, špenátové pokrmy, jarní polévky, vajíčková pomazánka, jehněčí a mnoho dalších.

Množství1 porce

Ingredience

 200 g celozrnného kváskového pečiva
 100 ml rostlinného mléka
 4 bio vejce
 200 g uzeného tofu
 2 hrnky baby špenátu
 hrst hladkolisté petržele
 muškátový oříšek
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě pod jednou pokličkou

  • 111 zdravých a originálních receptů
  • Přes 80 vegetariánských receptů, které budou milovat i masožravci
  • 224 stran tipů pro nejzdravější vaření
  • Ze surovin, co máte doma
  • Uvařeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Pečivo si nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme ho mlékem, aby změklo.

3

Přidáme žloutky, nastrouhané tofu, omytý špenát, petržel.

4

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a lahůdkovým droždím.

5

Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků, opatrně zapracujeme, případně ještě dochutíme a vložíme do zapékací nádoby a pečeme zhruba 45 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 g celozrnného kváskového pečiva
 100 ml rostlinného mléka
 4 bio vejce
 200 g uzeného tofu
 2 hrnky baby špenátu
 hrst hladkolisté petržele
 muškátový oříšek

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Pečivo si nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme ho mlékem, aby změklo.

3

Přidáme žloutky, nastrouhané tofu, omytý špenát, petržel.

4

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a lahůdkovým droždím.

5

Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků, opatrně zapracujeme, případně ještě dochutíme a vložíme do zapékací nádoby a pečeme zhruba 45 minut.

Velikonoční nádivka
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít