Bezhladoveni.cz

Velikonoční nádivka

Velikonoční svátky jsou pomalu tady a s nimi i typické jarní pokrmy, jakými jsou beránek, mazanec, pučálka, jidáše, špenátové pokrmy, jarní polévky, vajíčková pomazánka, jehněčí a mnoho dalších.

Množství1 porce

Ingredience

 200 g celozrnného kváskového pečiva
 100 ml rostlinného mléka
 4 bio vejce
 200 g uzeného tofu
 2 hrnky baby špenátu
 hrst hladkolisté petržele
 muškátový oříšek
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Pečivo si nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme ho mlékem, aby změklo.

3

Přidáme žloutky, nastrouhané tofu, omytý špenát, petržel.

4

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a lahůdkovým droždím.

5

Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků, opatrně zapracujeme, případně ještě dochutíme a vložíme do zapékací nádoby a pečeme zhruba 45 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 200 g celozrnného kváskového pečiva
 100 ml rostlinného mléka
 4 bio vejce
 200 g uzeného tofu
 2 hrnky baby špenátu
 hrst hladkolisté petržele
 muškátový oříšek

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Pečivo si nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme ho mlékem, aby změklo.

3

Přidáme žloutky, nastrouhané tofu, omytý špenát, petržel.

4

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a lahůdkovým droždím.

5

Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků, opatrně zapracujeme, případně ještě dochutíme a vložíme do zapékací nádoby a pečeme zhruba 45 minut.

Velikonoční nádivka

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama