Bezhladoveni.cz

Velikonoční beránek zdravě

Co by to bylo za Velikonoce bez beránka? Samozřejmě můžete skočit do obchodu a přinést si domů již hotového bez vynaložení práce.

Množství1 porce

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Ve velké míse smícháme pšeničnou mouku se špaldovou, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, rozinkami a mandlemi.

3

V menší misce prošleháme jogurt s vanilkovým extraktem, olejem a sirupem.

4

Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.

5

Formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme moukou, na místo, kde bude nos a oči, vložíme rozinky a opatrně vlijeme těsto.

6

Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.

7

Necháme ho 5-10 minut vychladnout a opatrně ho vyklopíme.

8

Na závěr můžeme beránka ozdobit mašličkou a pocukrovat ho dle libosti.

TIP: Vyzkoušejte netradiční formy na pečení.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Ve velké míse smícháme pšeničnou mouku se špaldovou, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, rozinkami a mandlemi.

3

V menší misce prošleháme jogurt s vanilkovým extraktem, olejem a sirupem.

4

Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.

5

Formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme moukou, na místo, kde bude nos a oči, vložíme rozinky a opatrně vlijeme těsto.

6

Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.

7

Necháme ho 5-10 minut vychladnout a opatrně ho vyklopíme.

8

Na závěr můžeme beránka ozdobit mašličkou a pocukrovat ho dle libosti.

Velikonoční beránek zdravě

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama