Těstoviny v rajčatové marinádě s cizrnou

Těstoviny představují ideální pokrm do krabičky. Veganských variant zase tolik není, a proto jsme pro vás jednu připravili. Klasickou sýrovou omáčku nahradíme rozmixovanou cizrnou s lahůdkovým droždím a mandlemi. Tahle posypka je tak dobrá, že ji určitě využijete i do salátů a jiných pokrmů.

Množství4 porce

Ingredience

Na marinovaná rajčátka
 250 g cherry rajčátek
 1 stroužek česneku
 2 hrsti bazalky / baby špenátu
Na cizrnovou posypku
 ½ lžičky citrónové kůry
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Přes noc namočíme cizrnu do vody. Doporučujeme vodu aspoň 1× vyměnit.

2

Druhý den dáme cizrnu vařit. Nemusí být úplně doměkka. Bez tlakového hrnce to trvá cca 1 hodinu.

3

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

4

Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme, zakápneme olivovým olejem, dochutíme česnekem, natrhanou bazalkou/špenátem, solí, pepřem a důkladně promícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.

5

Uvařenou cizrnu pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme krátce péct do předehřáté trouby asi na 15 minut.

6

Necháme chvíli vychladnout a poté rozmixujeme na prášek spolu s mandlovými plátky, lahůdkovým droždím a citrónovou kůrou.

7

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

8

Před podáváním těstoviny promícháme s rajčátky, rozdělíme na talíře a posypeme cizrnou. Ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravy, Stravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na marinovaná rajčátka
 250 g cherry rajčátek
 1 stroužek česneku
 2 hrsti bazalky / baby špenátu
Na cizrnovou posypku
 ½ lžičky citrónové kůry

Postup

1

Přes noc namočíme cizrnu do vody. Doporučujeme vodu aspoň 1× vyměnit.

2

Druhý den dáme cizrnu vařit. Nemusí být úplně doměkka. Bez tlakového hrnce to trvá cca 1 hodinu.

3

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

4

Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme, zakápneme olivovým olejem, dochutíme česnekem, natrhanou bazalkou/špenátem, solí, pepřem a důkladně promícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.

5

Uvařenou cizrnu pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme krátce péct do předehřáté trouby asi na 15 minut.

6

Necháme chvíli vychladnout a poté rozmixujeme na prášek spolu s mandlovými plátky, lahůdkovým droždím a citrónovou kůrou.

7

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

8

Před podáváním těstoviny promícháme s rajčátky, rozdělíme na talíře a posypeme cizrnou. Ihned podáváme.

Těstoviny v rajčatové marinádě s cizrnou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít