Tatarák z uzeného lososa s koprem a šalotkou

Přemýšlíte, čím uctít hosty na nejrůznějších setkáních? Zkuste vyměnit klasické jednohubky a chlebíčky za lososový tataráček. I malé občerstvení povýší na skvělý chuťový zážitek!

Množství2 porce

Ingredience

 100 g uzeného lososa
 1 malá šalotka
 1 lžíce čerstvého kopru
 šťáva a kůra z ½ citrónu
 1 lžička dijonské hořčice
 1 lžička hrubozrnné hořčice
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Uzeného lososa vyjmeme z obalu a pomocí ostrého nože krájíme či škrabeme na co nejmenší kousky.

2

Šalotku oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kostičky.

3

Lososa vložíme do misky, smícháme jej se šalotkou, nasekaným koprem, hořčicí, citrónovou šťávou a kůrou.

4

Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem.

5

Důkladně promícháme.

6

Případně ještě dochutíme a dáme chladit cca na 1 hodinu do lednice.

7

Podáváme s oblíbeným pečivem.

8

Zdobíme koprem a cibulkou nebo šalotkou.

9

Hostům dáme k dispozici citrón na dochucení.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 100 g uzeného lososa
 1 malá šalotka
 1 lžíce čerstvého kopru
 šťáva a kůra z ½ citrónu
 1 lžička dijonské hořčice
 1 lžička hrubozrnné hořčice

Postup

1

Uzeného lososa vyjmeme z obalu a pomocí ostrého nože krájíme či škrabeme na co nejmenší kousky.

2

Šalotku oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kostičky.

3

Lososa vložíme do misky, smícháme jej se šalotkou, nasekaným koprem, hořčicí, citrónovou šťávou a kůrou.

4

Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem.

5

Důkladně promícháme.

6

Případně ještě dochutíme a dáme chladit cca na 1 hodinu do lednice.

7

Podáváme s oblíbeným pečivem.

8

Zdobíme koprem a cibulkou nebo šalotkou.

9

Hostům dáme k dispozici citrón na dochucení.

Tatarák z uzeného lososa s koprem a šalotkou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít