Krém z celeru zjemněný smetanou

V mrazech nejlépe zahřeje horká polévka. Ideálně poctivý, hustý krém ze sezónní zeleniny. K zimě patří dýně, červená řepa, batáty, mrkev, brambory i tolik diskutovaný celer.

Množství4 porce

Ingredience

 1 cibule
 1 menší bulva celeru
 1 střední brambora
 1 l vody/zeleninového vývaru
 citrónová šťáva
 muškátový oříšek
 sladkolistá petrželka
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ze spíže

  • 70 zdravých a jednoduchých receptů
  • Jídla z běžně dostupných surovin po celé ČR
  • Snadná příprava v jednom hrnci nebo plechu
  • Nápady na vaření z luštěnin a tradiční zeleniny
  • Tipy na vhodné skladování ve spíži i lednici
  • Seznam všech surovin pro snadné nákupy
  • Úsporné vaření – průměrná cena za porci je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Celer i bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli dozlatova.

3

Přidáme celer, bramboru, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.

4

Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.

5

Zjemníme sójovou smetanou.

6

Dochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí, pepřem.

7

Zpracujeme v hladký krém pomocí ponorného mixéru.

8

Na závěr ochutnáme a případně znovu dochutíme, prohřejeme a podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 cibule
 1 menší bulva celeru
 1 střední brambora
 1 l vody/zeleninového vývaru
 citrónová šťáva
 muškátový oříšek
 sladkolistá petrželka

Postup

1

Celer i bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli dozlatova.

3

Přidáme celer, bramboru, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.

4

Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.

5

Zjemníme sójovou smetanou.

6

Dochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí, pepřem.

7

Zpracujeme v hladký krém pomocí ponorného mixéru.

8

Na závěr ochutnáme a případně znovu dochutíme, prohřejeme a podáváme.

Krém z celeru zjemněný smetanou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít