Cizrnová pomazánka s pečenou dýní

Vyřadili jste z jídelníčku nezdravé snacky, ale pořád vás honí mlsná? Vyzkoušejte rostlinnou pomazánku z cizrny a dýně hokkaidó. Plná chutí, bílkovin i minerálů.

Množství1 porce

Ingredience

  menší dýně hokkaidó
 1 stroužek česneku
 1 lžíce vody
 1 lžička citrónové šťávy
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě po celý rok

  • 4 roční období, 32 hlavních ingrediencí
  • 160 zdravých a chutných receptů
  • 400 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Ze surovin, co máte doma
  • Uvařeno do 30 minut
  • Sezónní vaření šetří vaši peněženku
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu rozpálíme na 185 stupňů Celsia.

2

Dýni zbavíme slupky a pokrájíme ji na menší kostky.

3

Kostičky dýně přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.

4

Pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme.

5

Pečeme přibližně 40 minut.

6

Cizrnu nasypeme do mixéru a přidáme upečenou dýni.

7

Zakápneme citrónovou šťávou, vodou a olivovým olejem.

8

Přidáme lžičku tahini a prolisovaný stroužek česneku.

9

Směs pořádně rozmixujeme.

10

Pomazánku dochutíme solí a pepřem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

  menší dýně hokkaidó
 1 stroužek česneku
 1 lžíce vody
 1 lžička citrónové šťávy

Postup

1

Troubu rozpálíme na 185 stupňů Celsia.

2

Dýni zbavíme slupky a pokrájíme ji na menší kostky.

3

Kostičky dýně přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.

4

Pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme.

5

Pečeme přibližně 40 minut.

6

Cizrnu nasypeme do mixéru a přidáme upečenou dýni.

7

Zakápneme citrónovou šťávou, vodou a olivovým olejem.

8

Přidáme lžičku tahini a prolisovaný stroužek česneku.

9

Směs pořádně rozmixujeme.

10

Pomazánku dochutíme solí a pepřem.

Cizrnová pomazánka s pečenou dýní
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít