Rybízový koláč naruby

Na létě je nejlepší bohatá úroda ovoce. Valí se na nás z vlastní zahrádky, od sousedů, rodiny či známých. Byla by škoda toho nevyužít a nedopřát si šťavnaté ovocné buchty.

Množství1 porce

Ingredience

 350 g červeného a bílého rybízu
 2 lžíce javorového sirupu
 1 vanilkový lusk
 3 lžičky chia semínek
 9 lžiček vody
 200 g ovesné mouky
 75 g pohankové mouky
 1 lžička prášku do pečiva
 3 lžičky mletého máku
 špetka soli
 100 ml kokosového oleje
 100 ml javorového sirupu
 150 ml sójového jogurtu

Postup

1

Rybíz omyjeme, obereme kuličky a v rendlíku krátce povaříme.

2

Dochutíme ho javorovým sirupem a zrníčky z vanilkového lusku.

3

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

4

Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou.

5

V míse smícháme ovesnou mouku s pohankovou, práškem do pečiva, mletým mákem a solí.

6

V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s javorovým sirupem a sójovým jogurtem.

7

Směs vlijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.

8

Dortovou formu plníme rozvařeným rybízem, následně těstem a vše dáme péct zhruba na 50 minut.

9

Koláč vytáhneme z trouby, necháme ho zhruba 10 minut vychladnout.

10

Opatrně ho překlopíme na talíř.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 350 g červeného a bílého rybízu
 2 lžíce javorového sirupu
 1 vanilkový lusk
 3 lžičky chia semínek
 9 lžiček vody
 200 g ovesné mouky
 75 g pohankové mouky
 1 lžička prášku do pečiva
 3 lžičky mletého máku
 špetka soli
 100 ml kokosového oleje
 100 ml javorového sirupu
 150 ml sójového jogurtu
Rybízový koláč naruby
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...