Pravý houbový kuba z krup, česneku a bylinek

Staročeský kuba z hub patří k Vánocům stejně jako ryba nebo čočka. Na rozdíl od jiných tradičních jídel vám dietní režim rozhodně nenabourá. Naopak. Zkuste jej a příští Vánoce už si bez něj nedokážete představit!

Množství4 porce

Ingredience

 1 velká cibule
 1 stroužek česneku
 hrst čerstvé petrželky
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, aby se rychleji uvařily.

2

To stejné uděláme i se sušenými houbami.

3

Následující den troubu předehřejeme na 170 stupňů.

4

Kroupy propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka zhruba 20 minut.

5

Scedíme a necháme okapat.

6

Na olivovém oleji restujeme dozlatova na drobné kostičky nakrájenou cibuli, kterou osolíme.

7

Přidáme kmín, houby a krátce podusíme.

8

Dochutíme česnekem, majoránkou, petrželkou, solí, pepřem.

9

Ke směsi přimícháme uvařené kroupy, důkladně promícháme a přendáme do zapékací nádoby.

10

Zapékáme zhruba 20 minut.

11

Zdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme. Kuba výborně chutná i 2. den – po uležení v lednici.

Typ jídlaZpůsob přípravy, Stravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 velká cibule
 1 stroužek česneku
 hrst čerstvé petrželky

Postup

1

Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, aby se rychleji uvařily.

2

To stejné uděláme i se sušenými houbami.

3

Následující den troubu předehřejeme na 170 stupňů.

4

Kroupy propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka zhruba 20 minut.

5

Scedíme a necháme okapat.

6

Na olivovém oleji restujeme dozlatova na drobné kostičky nakrájenou cibuli, kterou osolíme.

7

Přidáme kmín, houby a krátce podusíme.

8

Dochutíme česnekem, majoránkou, petrželkou, solí, pepřem.

9

Ke směsi přimícháme uvařené kroupy, důkladně promícháme a přendáme do zapékací nádoby.

10

Zapékáme zhruba 20 minut.

11

Zdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme. Kuba výborně chutná i 2. den – po uležení v lednici.

Pravý houbový kuba z krup, česneku a bylinek
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít