Pohanková kaše s pečenou hruškou

Zamilovali jste si sladké kaše, a hledáte inspiraci na nové recepty? Jeden tu pro vás máme. Bezlepková pohanková kaše z ořechového mléka rozhodně stojí za malý hřích.

Množství2 porce

Ingredience

Na kořeněné hrušky
 2 střední hrušky
 šťáva z ½ citrónu
Na pohankovou kaši
 2–3 hrnky mléka, např. z lískových ořechů
Na dokončení
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ze spíže

  • 70 zdravých a jednoduchých receptů
  • Jídla z běžně dostupných surovin po celé ČR
  • Snadná příprava v jednom hrnci nebo plechu
  • Nápady na vaření z luštěnin a tradiční zeleniny
  • Tipy na vhodné skladování ve spíži i lednici
  • Seznam všech surovin pro snadné nákupy
  • Úsporné vaření – průměrná cena za porci je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Pohanku přes noc namočíme, aby šlo vaření rychleji. Den předem si můžeme upéct i hrušky.

2

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

3

Hrušky zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na čtvrtiny.

4

Rozložíme do pekáče a pokapeme směsí melasy, javorového sirupu a citrónové šťávy.

5

Pečeme zhruba 20 minut.

6

Z namočené pohanky slijeme vodu, přendáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, dochutíme solí, vanilkovým práškem, skořicí a javorovým sirupem.

7

Pomalu vaříme a mícháme, dokud kaše nezhoustne.

8

Případně můžeme přidat ještě trochu mléka. Záleží, jakou máte rádi konzistenci.

9

Odstavíme z plotny.

10

Rozdělíme do misek, doplníme hruškami, posypeme lískovými ořechy, kakaovými boby, pokapeme melasou a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravy, Stravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na kořeněné hrušky
 2 střední hrušky
 šťáva z ½ citrónu
Na pohankovou kaši
 2–3 hrnky mléka, např. z lískových ořechů
Na dokončení

Postup

1

Pohanku přes noc namočíme, aby šlo vaření rychleji. Den předem si můžeme upéct i hrušky.

2

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

3

Hrušky zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na čtvrtiny.

4

Rozložíme do pekáče a pokapeme směsí melasy, javorového sirupu a citrónové šťávy.

5

Pečeme zhruba 20 minut.

6

Z namočené pohanky slijeme vodu, přendáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, dochutíme solí, vanilkovým práškem, skořicí a javorovým sirupem.

7

Pomalu vaříme a mícháme, dokud kaše nezhoustne.

8

Případně můžeme přidat ještě trochu mléka. Záleží, jakou máte rádi konzistenci.

9

Odstavíme z plotny.

10

Rozdělíme do misek, doplníme hruškami, posypeme lískovými ořechy, kakaovými boby, pokapeme melasou a ihned podáváme.

Pohanková kaše s pečenou hruškou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít