Bezhladoveni.cz

Pohanková kaše s pečenou hruškou

Zamilovali jste si sladké kaše, a hledáte inspiraci na nové recepty? Jeden tu pro vás máme. Bezlepková pohanková kaše z ořechového mléka rozhodně stojí za malý hřích.

Množství2 porce

Ingredience

Na kořeněné hrušky
 2 střední hrušky
 šťáva z ½ citrónu
Na pohankovou kaši
 2–3 hrnky mléka, např. z lískových ořechů
Na dokončení
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Pohanku přes noc namočíme, aby šlo vaření rychleji. Den předem si můžeme upéct i hrušky.

2

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

3

Hrušky zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na čtvrtiny.

4

Rozložíme do pekáče a pokapeme směsí melasy, javorového sirupu a citrónové šťávy.

5

Pečeme zhruba 20 minut.

6

Z namočené pohanky slijeme vodu, přendáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, dochutíme solí, vanilkovým práškem, skořicí a javorovým sirupem.

7

Pomalu vaříme a mícháme, dokud kaše nezhoustne.

8

Případně můžeme přidat ještě trochu mléka. Záleží, jakou máte rádi konzistenci.

9

Odstavíme z plotny.

10

Rozdělíme do misek, doplníme hruškami, posypeme lískovými ořechy, kakaovými boby, pokapeme melasou a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravy, Stravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

Na kořeněné hrušky
 2 střední hrušky
 šťáva z ½ citrónu
Na pohankovou kaši
 2–3 hrnky mléka, např. z lískových ořechů
Na dokončení

Postup

1

Pohanku přes noc namočíme, aby šlo vaření rychleji. Den předem si můžeme upéct i hrušky.

2

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

3

Hrušky zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na čtvrtiny.

4

Rozložíme do pekáče a pokapeme směsí melasy, javorového sirupu a citrónové šťávy.

5

Pečeme zhruba 20 minut.

6

Z namočené pohanky slijeme vodu, přendáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, dochutíme solí, vanilkovým práškem, skořicí a javorovým sirupem.

7

Pomalu vaříme a mícháme, dokud kaše nezhoustne.

8

Případně můžeme přidat ještě trochu mléka. Záleží, jakou máte rádi konzistenci.

9

Odstavíme z plotny.

10

Rozdělíme do misek, doplníme hruškami, posypeme lískovými ořechy, kakaovými boby, pokapeme melasou a ihned podáváme.

Pohanková kaše s pečenou hruškou

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama