BezHladovění.cz

Pohanková kaše s pečenou hruškou

Zamilovali jste si sladké kaše, a hledáte inspiraci na nové recepty? Jeden tu pro vás máme. Bezlepková pohanková kaše z ořechového mléka rozhodně stojí za malý hřích.

Množství2 porce

Ingredience

Na kořeněné hrušky
 2 střední hrušky
 šťáva z ½ citrónu
Na pohankovou kaši
 2–3 hrnky mléka, např. z lískových ořechů
Na dokončení
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Pohanku přes noc namočíme, aby šlo vaření rychleji. Den předem si můžeme upéct i hrušky.

2

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

3

Hrušky zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na čtvrtiny.

4

Rozložíme do pekáče a pokapeme směsí melasy, javorového sirupu a citrónové šťávy.

5

Pečeme zhruba 20 minut.

6

Z namočené pohanky slijeme vodu, přendáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, dochutíme solí, vanilkovým práškem, skořicí a javorovým sirupem.

7

Pomalu vaříme a mícháme, dokud kaše nezhoustne.

8

Případně můžeme přidat ještě trochu mléka. Záleží, jakou máte rádi konzistenci.

9

Odstavíme z plotny.

10

Rozdělíme do misek, doplníme hruškami, posypeme lískovými ořechy, kakaovými boby, pokapeme melasou a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravy, Stravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

Na kořeněné hrušky
 2 střední hrušky
 šťáva z ½ citrónu
Na pohankovou kaši
 2–3 hrnky mléka, např. z lískových ořechů
Na dokončení

Postup

1

Pohanku přes noc namočíme, aby šlo vaření rychleji. Den předem si můžeme upéct i hrušky.

2

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

3

Hrušky zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na čtvrtiny.

4

Rozložíme do pekáče a pokapeme směsí melasy, javorového sirupu a citrónové šťávy.

5

Pečeme zhruba 20 minut.

6

Z namočené pohanky slijeme vodu, přendáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, dochutíme solí, vanilkovým práškem, skořicí a javorovým sirupem.

7

Pomalu vaříme a mícháme, dokud kaše nezhoustne.

8

Případně můžeme přidat ještě trochu mléka. Záleží, jakou máte rádi konzistenci.

9

Odstavíme z plotny.

10

Rozdělíme do misek, doplníme hruškami, posypeme lískovými ořechy, kakaovými boby, pokapeme melasou a ihned podáváme.

Pohanková kaše s pečenou hruškou
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
Slevový kupon -10 % na produkty Blendea.cz -10 %
Slevový kupon -10 % na produkty Blendea.cz
Blendea jsou prémiové doplňky stravy ze superpotravin pro podporu vaši energie a vitality.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům