Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem

Hlíva ústřičná je známá jako až zázračná surovina, proto bychom ji měli zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Zkuste tento pohankový recept z hlívy – lehký, rychlý a přitom chuťově báječný.

Množství2 porce

Ingredience

 250 g hlívy ústřičné
 1 hrnek pohanky (typu kroupy)
 1 hrnek baby špenátu
 1 hrnek zeleninového vývaru
 1 lžíce olivového oleje
 1 menší cibule
 sůl
 pepř
 tymián
 parmezán

Postup

1

Pohanku spaříme horkou vodou.

2

Krátce ji orestujeme pro lepší výslednou chuť i konzistenci.

3

Pohanku zlehka osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 5 minut.

4

Nyní stáhneme plamen a necháme 15 minut dojít pod pokličkou.

5

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli.

6

Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme tymiánem, solí, pepřem a restujeme.

7

Poté přidáme uvařenou pohanku a omytý špenát.

8

Špenát necháme lehce zavadnout.

9

Celou směs odstavíme z plotny.

10

Na závěr vmícháme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 250 g hlívy ústřičné
 1 hrnek pohanky (typu kroupy)
 1 hrnek baby špenátu
 1 hrnek zeleninového vývaru
 1 lžíce olivového oleje
 1 menší cibule
 sůl
 pepř
 tymián
 parmezán

Postup

1

Pohanku spaříme horkou vodou.

2

Krátce ji orestujeme pro lepší výslednou chuť i konzistenci.

3

Pohanku zlehka osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 5 minut.

4

Nyní stáhneme plamen a necháme 15 minut dojít pod pokličkou.

5

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli.

6

Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme tymiánem, solí, pepřem a restujeme.

7

Poté přidáme uvařenou pohanku a omytý špenát.

8

Špenát necháme lehce zavadnout.

9

Celou směs odstavíme z plotny.

10

Na závěr vmícháme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme a ihned podáváme.

Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...