Plněné žampiony rajčaty a mozzarellou

Máte rádi houby, ale klasické recepty se vám už omrzely? Žampiony plněné mozzarellou a sušený rajčaty pro vás budou jistě vítanou změnou.

Množství1 porce

Ingredience

 200 g větších žampionů
 1 balení mozzarelly
 ½ cibule
 bazalka
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Žampiony očistíme a oloupeme. Vnitřky vydlabeme a zbytek hub pokrájíme na drobné kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

Na malé kousky nakrájíme také sušená rajčata, mozzarellu a čerstvou bazalku.

4

Na pánvi rozpálíme lžičku kvalitního rostlinného oleje. Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

5

Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

6

Přidáme pokrájené houby, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

7

Ke konci přidáme také mozzarellu, sušená rajčata a bazalku.

8

Pánev odstavíme z plotny a připravenou směsí plníme hlavičky žampionů.

9

Plech vymažeme tenkou vrstvou olivového oleje a rozmístíme na něj naplněné žampiony.

10

Pečeme 15–20 minut na 175 °C.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 g větších žampionů
 1 balení mozzarelly
 ½ cibule
 bazalka

Postup

1

Žampiony očistíme a oloupeme. Vnitřky vydlabeme a zbytek hub pokrájíme na drobné kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

Na malé kousky nakrájíme také sušená rajčata, mozzarellu a čerstvou bazalku.

4

Na pánvi rozpálíme lžičku kvalitního rostlinného oleje. Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

5

Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

6

Přidáme pokrájené houby, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

7

Ke konci přidáme také mozzarellu, sušená rajčata a bazalku.

8

Pánev odstavíme z plotny a připravenou směsí plníme hlavičky žampionů.

9

Plech vymažeme tenkou vrstvou olivového oleje a rozmístíme na něj naplněné žampiony.

10

Pečeme 15–20 minut na 175 °C.

Plněné žampiony rajčaty a mozzarellou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít