Bezhladoveni.cz

Plněné žampiony rajčaty a mozzarellou

Máte rádi houby, ale klasické recepty se vám už omrzely? Žampiony plněné mozzarellou a sušený rajčaty pro vás budou jistě vítanou změnou.

Množství1 porce

Ingredience

 200 g větších žampionů
 1 balení mozzarelly
 ½ cibule
 bazalka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Žampiony očistíme a oloupeme. Vnitřky vydlabeme a zbytek hub pokrájíme na drobné kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

Na malé kousky nakrájíme také sušená rajčata, mozzarellu a čerstvou bazalku.

4

Na pánvi rozpálíme lžičku kvalitního rostlinného oleje. Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

5

Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

6

Přidáme pokrájené houby, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

7

Ke konci přidáme také mozzarellu, sušená rajčata a bazalku.

8

Pánev odstavíme z plotny a připravenou směsí plníme hlavičky žampionů.

9

Plech vymažeme tenkou vrstvou olivového oleje a rozmístíme na něj naplněné žampiony.

10

Pečeme 15–20 minut na 175 °C.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 200 g větších žampionů
 1 balení mozzarelly
 ½ cibule
 bazalka

Postup

1

Žampiony očistíme a oloupeme. Vnitřky vydlabeme a zbytek hub pokrájíme na drobné kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

Na malé kousky nakrájíme také sušená rajčata, mozzarellu a čerstvou bazalku.

4

Na pánvi rozpálíme lžičku kvalitního rostlinného oleje. Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

5

Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

6

Přidáme pokrájené houby, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

7

Ke konci přidáme také mozzarellu, sušená rajčata a bazalku.

8

Pánev odstavíme z plotny a připravenou směsí plníme hlavičky žampionů.

9

Plech vymažeme tenkou vrstvou olivového oleje a rozmístíme na něj naplněné žampiony.

10

Pečeme 15–20 minut na 175 °C.

Plněné žampiony rajčaty a mozzarellou

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít

reklama
reklama