Bezhladoveni.cz

Pečené ratatouille s těstovinami

Zahrádky se plní voňavými rajčátky, paprikami, lilky… Přesně do tohoto období se skvěle hodí následující lehký recept na ratatouille s těstovinami, bylinkami a troškou jemného sýra.

Množství2 porce

Ingredience

Na pečenou zeleninu
 1 menší lilek
 1 menší cuketa
 300 g cherry rajčátek
 1 žlutá paprika
 1 červená paprika
 1 menší fialová cibule
 1 stroužek česneku
Na dokončení
 parmezán na posypání
 čerstvé oregano
 čerstvá bazalka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky.

3

Lilek posolíme a odložíme stranou, abychom jej zbavili hořkosti.

4

Olivový olej prošleháme s prolisovaným česnekem, nasekanými sušenými rajčaty, solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem.

5

Směsí pokapeme zeleninu a důkladně promícháme.

6

Rozložíme na plech a dáme péct zhruba na 15 minut.

7

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

8

Promícháme je s pečenou zeleninou, posypeme parmezánem, bylinkami a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

Na pečenou zeleninu
 1 menší lilek
 1 menší cuketa
 300 g cherry rajčátek
 1 žlutá paprika
 1 červená paprika
 1 menší fialová cibule
 1 stroužek česneku
Na dokončení
 parmezán na posypání
 čerstvé oregano
 čerstvá bazalka

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky.

3

Lilek posolíme a odložíme stranou, abychom jej zbavili hořkosti.

4

Olivový olej prošleháme s prolisovaným česnekem, nasekanými sušenými rajčaty, solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem.

5

Směsí pokapeme zeleninu a důkladně promícháme.

6

Rozložíme na plech a dáme péct zhruba na 15 minut.

7

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

8

Promícháme je s pečenou zeleninou, posypeme parmezánem, bylinkami a ihned podáváme.

Pečené ratatouille s těstovinami

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama