Pečené ratatouille s těstovinami

Zahrádky se plní voňavými rajčátky, paprikami, lilky… Přesně do tohoto období se skvěle hodí následující lehký recept na ratatouille s těstovinami, bylinkami a troškou jemného sýra.

Množství2 porce

Ingredience

Na pečenou zeleninu
 1 menší lilek
 1 menší cuketa
 300 g cherry rajčátek
 1 žlutá paprika
 1 červená paprika
 1 menší fialová cibule
 1 stroužek česneku
Na dokončení
 parmezán na posypání
 čerstvé oregano
 čerstvá bazalka
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky.

3

Lilek posolíme a odložíme stranou, abychom jej zbavili hořkosti.

4

Olivový olej prošleháme s prolisovaným česnekem, nasekanými sušenými rajčaty, solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem.

5

Směsí pokapeme zeleninu a důkladně promícháme.

6

Rozložíme na plech a dáme péct zhruba na 15 minut.

7

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

8

Promícháme je s pečenou zeleninou, posypeme parmezánem, bylinkami a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na pečenou zeleninu
 1 menší lilek
 1 menší cuketa
 300 g cherry rajčátek
 1 žlutá paprika
 1 červená paprika
 1 menší fialová cibule
 1 stroužek česneku
Na dokončení
 parmezán na posypání
 čerstvé oregano
 čerstvá bazalka

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky.

3

Lilek posolíme a odložíme stranou, abychom jej zbavili hořkosti.

4

Olivový olej prošleháme s prolisovaným česnekem, nasekanými sušenými rajčaty, solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem.

5

Směsí pokapeme zeleninu a důkladně promícháme.

6

Rozložíme na plech a dáme péct zhruba na 15 minut.

7

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

8

Promícháme je s pečenou zeleninou, posypeme parmezánem, bylinkami a ihned podáváme.

Pečené ratatouille s těstovinami
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít